„Man svarbu bandyti suvokti gyvenimiškos monotonijos poveikį žmogaus būčiai ir buičiai. Todėl tos būties ir buitiški gyvenimo elementai mano drobės stačiakampiuose tampa žaismės elementais, rodančiais, kad ir įprasti kasdieniai veiksmai gali būti pozityvūs, kupini energijos ir spalvų troškulio“, - artėjant parodai mintimis pasidalijo pirmojo „Pasakojimų“ ciklo autorius A. Makarevičius.

Savicko paveikslų galerijos įkūrėjas Raimondas Savickas sako, kad pastaraisiais metais galerijoje susibūrė tapytojai, grafikai ir fotografai iš visos Lietuvos, sulaukiama ir ryškių užsienio menininkų, turinčių savitą ryšį su Lietuva.

„Atsirado poreikis visus tuos skirtingus pasakojimus sujungti į bendrą parodų ciklą. Mūsų autorius vienija aistra drąsiai ir atvirai perteikti savo, savo kuriamų vaizdinių ar personažų istorijas. O parodų lankytojai visada žino, kad galės padiskutuoti ar pasidalyti mintimis su pačiais kūrėjais. Todėl ir pavadinome visa tai nesislapstydami už jokių kaukių. „Pasakojimai“ yra naujasis mūsų galerijos veiklos etapas, kurio dalimi kviečiame tapti kiekvieną“, - sakė R. Savickas.

„Pasakojimų“ parodų ciklo globėjas - europarlamentaras Petras Auštrevičius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)