Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda, pasveikinęs fotomenininką, palinkėjo jam sveikatos ir kūrybinių įkvėpimų.

Pasak šalies vadovo, fotomenininko dėka vis iš naujo atrandame Lietuvą – S. Žvirgždo fotografijose šalies kraštovaizdis iškyla kaip žmogaus nepaliestas gamtos pasaulis, o Vilniaus panoramos leidžia įžvelgti tai, kas lieka nepastebėta kasdienoje.

„Jūsų veikla buriant ir telkiant fotomenininkų bendruomenę įkvepia, o kritiko ir istoriko darbas svariai prisideda prie Lietuvos fotografijos meno aktualinimo ir sklaidos“, – rašoma prezidento sveikinime.

Šalies vadovas fotomenininkui padėkojo už šalies fotografijos lobyno praturtinimą, už Vilniaus metraštininko Jano Bułhako minties fotografuoti širdimi tęstinumą ir išskirtinį gebėjimą pamatyti laikui nepavaldžią peizažo didybę bei kultūrinio kraštovaizdžio estetiką.

„Savo kelią atradote panoraminėje fotografijoje ir jau kelis dešimtmečius kantriai, įdėmiai, preciziškai, meistriškai fiksuojate lietuvišką peizažą. Svarbiausi Jūsų darbų ciklai „Lietuviški peizažai (1973–)“, „Vilnia (1975–1997)“, „Vilnijos peizažai (1998–)“, „Vilniaus panoramos (1997–)“ liudija Jus esant itin nuoseklų, savajam kūrybiniam braižui ir aplinkai ištikimą fotografą. Tačiau mūsų kultūros bendruomenės esate vertinamas ir kaip itin produktyvus fotografijos istorikas, kritikas, daugybės fotografijos leidinių sudarytojas, vertėjas. Linkiu Jums išsaugoti kūrybinę ugnį, savo prasmingais darbais ir toliau turtinti Lietuvos fotografijos lobynus“, – sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją