R. Zemkauskas pasakojo, kad laidai „Pasivaikščiojimai“ yra apie trylika metų, per kuriuos buvo daugybė pašnekovų. „Kai kurių iš jų jau nėra, laimei, ne tiek daug. Ir į šią knygą pateko du žmonės, kurių jau nebėra, Leonidas Donskis ir Irena Veisaitė. O šiaip daugybė susitikimų buvo ir, aš tikiuosi, dar bus“, – sakė jis.

Knygos autorius atskleidė, kad kartu su leidykla „Alma littera“ stengėsi išsirinkti, kas iš visų laidų pašnekovų tiktų plačiausiai auditorijai. „Aš galvoju, kad šitos knygos žanras yra paplūdimio skaitiniai. Rimtai – dėl to mes išleidome knygą prieš pat vasarą, kad žmonės galėtų įsigyti ir neštis į paplūdimį. Kaip aš sakau, jei vėjas ją nuneš, ryškus viršelis iš tolo matosi – galėsite nubėgti pasiimti“, – šmaikštavo R. Zemkauskas.

„Bet iš tikrųjų taip ir yra. Tu skiri laiko sau, ir pasivaikščiodamas tu skiri laiko sau. Tu imi kažkokią knygą ir nori, kad ji tave kažko, vienaip ar kitaip, įkvėptų. Dėl to čia yra pašnekesiai su labai įvairiais žmonėmis: vienas tau tiks, kitas – ne, taip ir turi būti. Tai yra didžiulis šitos knygos privalumas, nes jei kokį romaną imi, tai arba tau patiko, kaip autorius rašo, arba ne, ir viskas. Kai sako gudriai komerciškai darote, sakau, tai skirta auditorijai, skirta žmonėms – taip ir turim daryti“, – kalbėjo rašytojas.

Pasivaikščiojimai

Jis įsitikinęs, kad interviu, imamas vaikščiojant, yra visai kitoks nei sėdint.

„Vienas dalykas yra, ką tu sakai, kitas – kaip tu žiūri, kaip tu judi, kaip tu atrodai, tai irgi apie tave daug visko gali papasakoti. Lygiai taip ir žiūrovas, iš mūsų judesio, iš mūsų judėjimo erdvėje labai daug sužino. Vien pati „Pasivaikščiojimų“ koncepcija – filmuoti žmones einančius, sutinkančius šunis, kates, praeivius, telefonas suskamba kažkam, operatorius įkrenta į šulinį, taip irgi būna, nes jie atbuli eina – visa tai sukuria papildomą ne žodinę vertę tai laidai“, – aiškino R. Zemkauskas.

„Kitas dalykas, kur man atrodo, kad aš galiu apginti, kodėl tai yra kitaip. Aš turiu instinktą reklamuoti pašnekovą. Aš noriu jums jį įsiūlyti. Aš to visai neslepiu – aš esu savo pašnekovo patriotas ir reklamuotojas. Nes man svarbu – paklausykit to žmogaus, paklausykit, ką jis sako“, – prisipažino laidų vedėjas.

Į „Pasivaikščiojimų“ knygą sudėtos pilnos pokalbių versijos, net ir tos, kurios buvo iškirptos televizijoje.

„Bet čia irgi tas pats, tų žmonių mintys, todėl ir sakau – tu guli paplūdimyje, paskaitai frazę ir pradedi apie ją galvoti, išskrendi su savo mintimis. Va kam skirti pasivaikščiojimai, kad tu praturtėtum“, – pabrėžė R. Zemkauskas.

Pasak jo, šią knygą verta skaityti visiems, kurie nori pailsėti su protingu žmogumi. „Ir tie protingi žmonės yra čia. Su protingu žmogumi geriausia ilsėtis, nes su kvailu tu esi nuolat varginamas tuščių dalykų“, – šypsojosi jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją