Pirmadienį teatre surengtoje spaudos konferencijoje teatro vadovė Tatjana Rinkevičienė bei naujasis metams paskirtas teatro dailininkas pristatė artėjantį sezoną - jo premjeras ir pastato atnaujinimo perspektyvas.

Pasak puikiai su 1913 metais pastatyto teatro istorija susipažinusio A.Vasiljevo, spalio pabaigoje bus surengta paroda, kurioje ketinama pristatyti skirtingus 90-ies metų teatro gyvavimo etapus. Bus eksponuojami dekoracijų ir kostiumų eskizai, senosios afišos ir programėlės, praeityje čia vaidinusių artistų fotografijos.

Moderno ir neoklasicizmo stilius derinančiame teatre kadaise buvo įrengta itališko tipo salė - su centrine lože ir šoniniais balkonais. Pokaryje salė buvo transformuota - panaikintos šoninės ložės, pakeltos grindys.

A.Vasiljevas ir T.Rinkevičienė planuoja po truputį restauruoti teatro interjerą ir grąžinti buvusią aplinką. Jau dabar yra tvarkomas didysis krištolinis sietynas, ateityje bus atstatytos šoninės ložės, pakeistos kėdės, uždanga, aksominiai balkonų apmušalai.

Pasak naujojo teatro dailininko, bus skelbiamas konkursas geriausiam teatro plafono atnaujinimui.

Svarbiausiose Europos, Pietų ir Šiaurės Amerikos, Azijos šalių nacionalinėse scenose dirbančio teatro dailininko, scenografijos ir meno istorijos dėstytojo A.Vasiljevo manymu, šlovinga teatro praeitis turėtų atsispindėti ir dabartiniame repertuare - dailininko manymu, šią misiją galėtų atlikti klasikinės literatūros pastatymai.

Naująjį teatro sezoną rugsėjo 26 ir 27 dieną pradės šiuolaikinio italų dramaturgo Aldo Nikolaji pjesės "Šiek tiek švelnumo" pastatymas, kurį režisavo Igoris Vlasovas.

I.Vlasovas šiuo metu dirba garsiajame Maskvos Dailės teatre, kuriam vadovauja įžymus aktorius ir režisierius Olegas Tabakovas.

Spektaklio scenografas - Gintaras Makarevičius, kostiumų dailininkas - A.Vasiljevas, kompozitorius - Algirdas Martinaitis. "Šiek tiek švelnumo" vaidins LRDT aktoriai Tatjana Genzel, Lilija Mračko, Jelena Maivina, Eduardas Murašovas, Vladimiras Jefremovas, Jurijus Ščiuckis, Liudmila Pečiul ir Valentina Lukjanenko.

A.Vasiljevas teigė, kad artėjanti premjera - senas kaip pasaulis mitas apie meilę "nuo Adomo ir Ievos iki Skarlet O'Haros ir Reto Batlerio". Spektaklio kūrėjai ne veltui pasirinko retro stilistiką spektaklio afišoje ir programėlėje, primenančią žymųjį Holivudo filmą "Vėjo nublokšti".

Pagrindiniai spektaklio herojai - pagyvenę žmonės, gyvenantys praeitimi. Jų kostiumai ne tik atspindi personažų charakterį, bet ir perteikia pastangas sulaikyti 6-7-uosius dešimtmečius, kuomet spektaklio herojai dar nebijojo pažiūrėti į veidrodį. Dėl to išsaugoti "švelnūs jausmai" batams ant platformų ir kliošinėms kelnėms.

Romantiška istorija tarp dviejų pagyvenusių žmonių - jų meilė ir prisiminimai - projektuojama į itin problemišką dabarties pasaulį.

Teatro vadovė T.Rinkevičienė taip pat minėjo, kad dar iki pirmosios premjeros teatro laukia svarbus įvykis - rugsėjo 20 dieną praėjusį sezoną LRDT pastatytas spektaklis - Evos Ensler "Vaginos monologai" bus vaidinamas žymiojo Maskvos Dailės teatro publikai.

Kitos artėjančio sezono premjeros - Maksimo Gorkio "Vasos Železnovos" pastatymas, spektaklis pagal Nikolajaus Gogolio "Vedybas". Taip pat planuojami keletas muzikinių spektaklių - Birutės Marcinkevičiūtės ir Roberto Šerveniko projektas pagal Sergejaus Prokofjevo "Kareivio istoriją", miuziklas Agathos Cristie (Agatos Kristi) detektyvo motyvais "Pelėkautai" pagal Levo Žurbino muziką, atnaujinami du vaidinimai vaikams.

Tolimesnėje perspektyvoje - LRDT rengiamas Baltijos šalių rusų dramos teatrų festivalis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją