"Į Ameriką atvykau prieš pat Rugsėjo 11-osios dešimtmečio metinių minėjimą. Po kelių savaičių ir prasidėjo demonstracijos "Occupy Wall Street. Viską filmavau ir fotografavau, norėjau parodyti lietuviams, kiek problemų jie turi", - pasakojo Pripsas, dokumentiniame filme praėjusį rudenį užfiksavęs Niujorką, o vėliau ir visą Ameriką sudrebinusius Wall Streat'o protestus ir demonstracijas.

"Po kelionės už Atlanto Ameriką pamačiau visai iš kitos pusės. Toli gražu ne svajonių šalis. Kai praleidi ten daug laiko, pamatai ir jos nešvariąją pusę, neturtingus, badaujančius žmones, netvarką. To turistai paprastai nemato", - pasakojo Pripsas.

Anot Pripso, Amerikoje nėra viskas gerai, kaip daugeliui gali atrodyti.
"Amerikoje žmonės kariauja, žudosi. Dabar dar paskutiniai įvykiai Šiaurės Afrikoje... Šis renginys – tai paskutiniai pastebėjimai Amerikos tematika: iš vienos pusės, kritiški ir šokiruojantys, iš kitos – pasakojantys apie Amerikoje vykstančius pokyčius bei įvykius. Tai nepamirštamas pasakojimas apie plačią paletę gyvenimo spalvų: kasdienius džiaugsmus, problemas ir sukrečiančias tragedijas, žmones iš gatvės bei valstybinių rūmų", - pasakojo fotografas Pripsas.

Svečiams Pripsas atliko savo sukurtą muzikinę kompoziciją „Happy New Day TO U... SA“. Toje pačioje erdvėje veikė ir audiovizualinės instaliacijos „Shocking Room“, kuriose šalia Rugsėjo 11-osios nuotraukų reprodukcijų mėtėsi lėktuvo ir pastatų nuolaužas simbolizuojantys luitai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)