Didžiausio teatro mėgėjų komisijos pripažinimo sulaukė režisieriaus Aido Giniočio pastatyta komedija „Princesė Turandot“.

„Aido Giniočio vardas šiandien skambėjo daug kartų. Jo kūryba labai reikalinga žiūrovams. Be abejonės, mes tiesiog pataikėme, ką kviesti, kad laimėtume laurus“, – sako Šiaulių dramos teatro vadovas Antanas Venckus.

„Žiūrovų prizas, pelnytas už tą spektaklį, mums labai svarbus. Tai visiškai jaunas, naujas teatras. Džiaugiuosi dėl Šiaulių dramos teatro, dėl savo gimtojo miesto. Džiaugiuosi, kad savame mieste sugebėjau pabūti pranašu“, – teigia režisierius Aidas Giniotis.

Už princesės Turandot vaidmenį perspektyviausia pripažinta iš Rokiškio kilusi aktorė Marija Korenkaitė neslėpė džiaugsmo.

„Kadangi užaugau su šiuo festivaliu ir jam yra tiek pat metų, kiek ir man, –23, tai didžiulė laimė ir garbė būti čia įvertintai ir vaidinti šioje scenoje“, – tvirtina aktorė.

Du dešimtmečius gyvuojančiame festivalyje teatrų pastatymus bei aktorių vaidmenis vertinanti rokiškėnų komisija, sudaryta tik iš teatro mėgėjų, teigia, kad šiemet festivalio repertuaras buvo kaip niekad eksperimentinis.

„Šitas festivalis turbūt turėjo kitonišką spalvą arba, sakyčiau, buvo eksperimentinis savo repertuaru. Į jį atvyko labai skirtingi teatrai – tai ir Gyčio Ivanausko šokio teatras, ir Vilniaus baleto teatras“, – sako vertinimo komisijos pirmininkas Algis Čepulis.

Komisija aktorę Rasą Rapalytę už Editos Piaf vaidmenį Nacionalinio dramos teatro spektaklyje „Dienos ir dainos“ pripažino geriausia moters vaidmens atlikėja.

Už geriausią vyro vaidmenį apdovanotas aktorius Andrius Kaniava, Keistuolių teatro spektaklyje „Penktas veiksmas“ suvaidinęs Bobo vaidmenį.

Tačiau dėl ligos bei įtemptų gastrolių šie aktoriai neatvažiavo atsiimti prizų.

Žiūrovai savo balsus atidavė teatro laboratorijai „Atviras ratas“ už to paties pavadinimo spektaklį, režisuotą A. Giniočio. Geriausiu spektakliu vaikams išrinktas Vilniaus lėlės teatro spektaklis „Ragana ir Lukošiukas“.

Rokiškio teatro festivalyje apsilankė daugiau kaip 10 tūkst. žiūrovų.