Įprastai Bairoito festivalis sulaukia daugiau kaip 60 tūkst. lankytojų, tačiau šiemet dėl pandemijos operos teatre leista užpildyti tik 911 iš 1974 vietų, jos buvo išdėstytos šachmatų lentos principu, siekiant užtikrinti saugų atstumą tarp žiūrovų.

Prisiekusi R. Wagnerio gerbėja Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Bavarijos žemių premjeras Markusas Soederis dalyvavo atidarymo vakare, tačiau šiais metais raudonas kilimas visgi nebuvo paklotas.

Iš Lvovo kilusios ukrainiečių dirigentės O. Lyniv ir Zentos vaidmens atlikėjos lietuvių soprano A. Grigorian pasirodymas taip sužavėjo aukštus svečius, jog plojimai salėje niekaip nenutilo, pažymėjo dw.com.

A. Grigorian sužavėjo vokalu, O. Lyniv pateks į istorijos puslapius kaip pirmoji moteris, dirigavusi orkestrui per 145 festivalio metus.

Nustebino ir D. Černiakovo režisūrinis sprendimas – jis atsisakė „Skrajojančiam olandui“ būdingos pabaigos, R. Wagnerio mistikos, operoje žiūrovai neišvydo ir laivo. Scenoje režisierius sukūrė atmosferą, primenančią nespalvotą 7-ojo dešimtmečio veiksmo filmą, rašo dw.com.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)