Čikagos Europos sąjungos kino festivalis yra didžiausias Šiaurės Amerikoje, pristatantis naujausius ES šalių filmus. Festivalį rengia „School of the Art Insitute of Chicago“ bei kultinio JAV kino kritiko Gene'o Siskelo vardo prestižinis kino centras, bendradarbiaujant su ES šalių konsulatais ir kitomis institucijomis. Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad šiemet festivalis vyko kovo 8 – balandžio 4 dienomis.

Čikagos Europos sąjungos kino festivalio publikos apdovanojimų laureatai renkami festivalio žiūrovų, slapto balsavimo būdu. Arūnas Matelis džiaugėsi tokiu palaikymu: „Ačiū aktyviai dalyvavusiems tautiečiams. Tai ne tik „Lūzerių“ laimėjimas, bet ir lietuviškos stiprybės įrodymas – konkuruota buvo su geriausiais vaidybiniais filmais.“
Šių metų filmų programą sudarė 60 premjerų iš 28 ES valstybių. Festivalį atidarė pasaulyje vertinamo Bulgarų režisieriaus filmas „Directions“, kuris buvo pristatytas bei nominuotas Kanų kino festivalyje.

Repertuare taip pat įtraukti pasaulyje įvertinti filmai, geriausiai žinomų Europos vardų kūriniai, kaip Oskarui nominuoto Wimo Wenderso naujausias darbas – „Submergence“, vengrų režisieriaus Kornél Mundruczó filmas „Jupiter’s Moon“, nominuotas Kanų kino festivalyje bei škoto Armando Iannucci filmas „The Death of Stalin“, laimėjęs Europos kino apdovanojimą, nominuotas dviems BAFTA apdovanojimams.

2007 metais šiame festivalyje buvo pristatytas Arūno Matelio filmas „Prieš parskrendant į žemę“, už kurį režisierius buvo apdovanotas Amerikos režisierių gildijos (DGA) apdovanojimu.

Filmo pristatymą Čikagos ES kino festivalyje parėmė Lietuvos kino centras, organizavo LR Generalinis konsulatas Čikagos bendradarbiaujant su „Gene Siskel Film Center of the School of the Art Institute of Chicago“ ir studija „Nominum“. Filmo premjera vyko kovo 16 d., antra peržiūra – kovo 20 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją