Gegužės 15 dieną vykusios „Didžiojo šeimų gynimo maršo“ akcijos dalyviai siekė išreikšti protestą prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą. Vilniaus savivaldybė leido šiam renginyje dalyvauti iki 7 tūkst. žmonių, tačiau, policijos duomenimis, dalyvių būta iki 10 tūkst.

„Cido“ arenos vadovybė, savo laiške Vyriausybei, pabrėžia, kad „Didžiajame šeimų gynimo marše“ nesilaikyta ne tik žiūrovų kiekio ribos, tačiau nebūta ir saugaus atstumų laikymosi, privalomo kaukių dėvėjimo bei dalyvių srautų kontrolės, o renginio dalyviams pardavinėtas maistas ir gėrimai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Esame labai nepatenkinti, kad vieniems yra taikomi dvigubi standartai, kuomet visi likę renginių organizatoriai turi paklusti griežtiems apribojimams. Mums renginyje leidžiama vos 150 dalyvių, kas didelėse erdvėse yra ženkliai per mažai, jog renginys apsimokėtų, tuo metu šeštadienio maršui buvo išduotas leidimas susirinkti 7 tūkst. žmonių“, – apmaudo neslėpė „Cido“ arenos direktorius Tomas Inčikas.

Laiške prašoma Vyriausybės paaiškinti kokiu pagrindu į renginį leista susiburti per 10 tūkst. žmonių, kai kitiems renginių organizatoriams taikomi griežti apribojimai, o taip pat prašoma nurodyti ar pavadinus renginį „akcija“ arba „mitingu“ (arba kitu panašiu pavadinimu), nėra būtina laikytis Lietuvos įstatymų.

„Negalėjome patikėti savo akimis, kad Vilniuje leidžiama vykti tokioms akcijos, tuo metu mes privalome nukelti planuotus koncertus po kelis kartus, nes negalime viršyti 150 žmonių ribos. Visa ši situacija yra labai neteisinga tiek renginių organizatorių, tiek bilietus į renginius įsigijusių žmonių atžvilgiu, todėl lauksime Vyriausybės paaiškinimo“, – teigė įmonės „Seven Live“ rinkodaros vadovas Jurgis Jurevičius.

Ištrauka iš „Cido“ arenos laiško Vyriausybei:

„2021 m. gegužės 15 d. Vilniuje, Vingio parke, įvyko „Didysis šeimos gynimo maršas“, kurio dalyviai siekė išreikšti protestą prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą. Žiniasklaidoje buvo skelbiama, jog, remiantis policijos duomenimis, Vingio parke susirinkę buvo apie 10.000 žmonių. Renginio metu koncertavo muzikos atlikėjai, buvo teikiamos maitinimo paslaugos.

(...) Dėl nustatytų ribojimų didžioji dalis renginių organizatorių bei didžiosios renginių organizavimo vietos (tokios kaip Panevėžio „Cido“ arena) Lietuvoje iki šiol negali vykdyti įprastinės savo veiklos, kadangi nustačius tokį griežtą maksimalaus žiūrovų kiekio ribojimą, vykdyti renginius didelėse erdvėse yra ekonomiškai nenaudinga.

Atsižvelgiant į išdėstytas aplinkybes, prašome Jūsų paaiškinti, kokiu pagrindu 2021 m. gegužės 15 d. Vilniaus Vingio parke vykusio „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ metu buvo leista susiburti 10.000 žmonių, nurodant, koks yra skirtumas tarp „protesto akcija“ vadinamo „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ bei bet kokio kito renginio, kurie šiuo metu gali būti vykdomi tik taikant itin griežtus apribojimus: žiūrovų skaičius ribojamas iki 150, turi būti užtikrinamas atstumų tarp žiūrovų laikymasis, maksimaliai vienas šalia kito gali sėdėti tik du žiūrovai, privaloma dalyvių registracija, privaloma dėvėti apsaugines medicinines kaukes, draudžiamas maitinimas ir pan.
Taip pat prašome nurodyti, ar pavadinus renginį „akcija“ arba „mitingu“ (arba kitu panašiu pavadinimu), nėra būtina laikytis Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatytų ribojimų renginių organizavimui.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)