„Nenorėčiau, kad kas nors mano knygas skaitytų antrą kartą ir per daug į jas gilintųsi. Su skaitytoju turiu daugiau intuityvų ryšį. Mano tikslas – jus išgąsdinti, o ne priversti mąstyti“, – interviu thetelegraph.co.uk kalbėjo fantastikos karaliumi vadinamas rašytojas.

Serialo veiksmas sukasi apie miestelį, izoliuotą po kupolu, kurio niekas negali įveikti. Jame įstrigę žmonės atskirti nuo savo šeimų, nuo pagalbos, maisto išteklių ir t.t.

„Kupolas yra gyvybės mikrosoma. Mes visi gyvename po kupolu – mažoje mėlynoje planetoje – Žemėje. Taigi Žemės ištekliai – viskas, ką kol kas turime“, – kalbėjo S. Kingas.

Romaną „Po kupolu“ S. Kingas pradėjo rašyti 1972 metais. „Būtent tada, kai Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) ėmė brangti degalai. Po 14 metų įvyko avarija Černobylyje. Pirmą kartą imti diskutuoti apie tai, ką žmogus daro planetai. Pagalvojau, o kas būtų, jeigu žmonės atsidurtų kupole. Ką jie darytų tada?“, – pasakojo rašytojas.

Stephenas Kingas. Stephenking.com nuotr.

Tačiau knygai parašyti prireikė trijų dešimtmečių – ji baigta 2009 m. Autorius prisipažįsta, kad jį iš dalies įkvėpė ir nevykę prezidento George`o Busho pareiškimai: „Kas būtų, jeigu visi ištekliai dar sparčiau sektų, o valdžioje esantis asmuo priiminėtų blogus sprendimus?“.

S. Kingas parašė 50 romanų ir bent 200 apsakymų, pardavė daugiau nei 350 mln. kopijų visame pasaulyje. Pagal jo knygas statomi kino filmai, serialai – antai geriausiu visų laikų filmu pripažintas „Pabėgimas iš Šoušenko“ (angl. The Shawshank Redemption). Tiesa, ne visos ekranizacijos susilaukė didelės sėkmės.

Kartą paklaustas, ar nemano, kad įvairios nepavykusios ekranizacijos gadina jo knygas, S. Kingas atsakė: „Visos knygos yra mano lentynoje, nepaliestos. Džiaugiuosi, kai pagal mano knygas pastatomas geras filmas ar serialas ir stengiuosi atsiriboti nuo nepavykusių bandymų“.

2013 m. rugsėjį turėtų pasirodyti S. Kingo knyga „Doctor Sleep“. Tai – romano „Švytėjimas“ (angl. The Shining) tęsinys.