Kaip ELTA jau skelbė, balandžio 10 d., apie 10.25 val., Kauno apskrities pareigūnai sulaukė miškininko pranešimo, kad Kauno rajone, Alšėnų seniūnijoje, Girininkų I kaime, jis vaikščiodamas miške rado rankinę granatą.

Į įvykio vietą atvykusiems Kauno apskr. VPK pareigūnams vyras paaiškino, kad dirbdamas valstybiniame miške, Šališkių girininkijoje, atlikdamas sklypų ribų žymėjimo darbus, pastebėjo kyšančio metalinio bidono viršų. Atėjęs arčiau ir atidaręs bidono dangtį viduje pamatė vandenį. Po vandeniu vyras rado seną granatą ir rankraščius.

Miškininkas paaiškino, kad apie 200 metrų nuo radinio vietos anksčiau buvo seni partizanų bunkeriai. Į įvykio vietą atvykę Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Kauno skyriaus atstovai apžiūrėję radinį nustatė, kad tai gali būti spausdintinis partizanų laikraštis „Partizanas“, leistas 1949-1951 metais. Visa rasta spausdintinė medžiaga trečiadienį perduodama Kultūros paveldo departamento atstovams, kurie priims sprendimą dėl tolesnių veiksmų bei atliks spaudinio restauracijos darbus.

Sprogmuo buvo perduotas Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojams ir sunaikintas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)