Vienas žymiausių XX a. prancūzų rašytojų, karo didvyris, diplomatas, dviejų literatūrinių Gonkūrų premijų laimėtojas vaikystę Vilniuje leido gyvendamas su motina aktore Nina Borisovskaja. Rašytojas autobiografiniame romane „Aušros pažadas“, pasirodžiusiame 1960 m., pasakoja apie savo gyvenimą nuo Vilniaus iki Varšuvos, nuo Nicos iki Londono, apie savo vaikystę ir jaunystę, pripildytas humoro, ironijos ir tuo pačiu metu švelnumo, tikėjimo žmogumi, besąlygiškos ir reiklios motinos meilės, jos tikėjimo sūnaus didžia ateitimi.

„Mažojo Roman Kacew kelias yra dalis manęs, nes tai – mano šeimos istorija. Jis – tarsi ginklo brolis“, – sako lietuviškų šaknų turintis Bruno Abraham-Kremer.

Teatro, kino, televizijos aktorius komikas, režisierius, Bruno Abraham-Kremer 1989 m. įkūrė teatrą „Théâtre de l'Invisible“, su kuriuo pristato R. Gary romano „Aušros pažadas“ adaptaciją monospektaklio formatu. Impulsyvus, charizmatiškas, prieštaringas ir užburiantis vaidyba monospektaklis, kurį būtina pamatyti. Su juoku ir ašaromis palydėtas Bruno Abraham-Kremer pasirodymas scenoje privers užsinorėti dar kartą atsiversti šį nuostabų Romain Gary kūrinį.

Lietuva – tai viena trupės gastrolių stotelė. Prancūzų teatro pasirodymus Lietuvos žiūrovai galės pamatyti balandžio 15 d. Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre, o balandžio 17 d. – Vilniaus kameriniame teatre. Po pasirodymų Panevėžyje ir Vilniuje trupė tęs gastroles Rusijoje ir Bulgarijoje.

„Išduosiu paslaptį – iš viso to, ką esu parašęs, „Aušros pažadas“ veikiausiai man pati brangiausia knyga. Joje daugiausia manęs, manojo pasaulio matymo ir gyvenimo.“- yra prisipažinęs Romain Gary.
Spektaklis "Aušros pažadas"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)