Šias kūrėjų mintis iliustruoja paslaptimis alsuojantis filmo plakatas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlikusio aktoriaus Dainiaus Kazlausko veidą dengia moters rankos, užspaudusios jo akis. Režisierius I. Jonynas teigia kad, nepaisant plakate jaučiamos niūrios atmosferos, šis neturi nieko bendro su siaubo ar trilerio žanru – vizualu norima atspindėti filme narstomas paslaptis, detektyvo ir meilės elementus. Režisierius užsimena, jog filme „Nematoma“ skamba frazė „tiesa jus išlaisvins“, tačiau norint sužinoti tiesą, nebūtina ją matyti akimis. Vidinė žmogaus jausena, o ne regėjimas dažniausiai tampa keliu į tiesą, sako I. Jonynas ir mano, jog plakatas puikiai iliustruoja šią žinutę, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Nematomas

Drauge su plakatu filmo kūrėjai pristatė ir vos daugiau nei minutę trunkantį filmo tyzerį. Vaizdo klipas užmena mįslę apie pagrindinius filmo herojus slegiančias paslaptis, jų meilės ryšius bei atskleidžia vizualinę filmo kalbą.

Rugsėjo 20-ąją Lietuvos kinuose pasirodysiantis filmas „Nematoma“ pasakoja apie Karpatuose dienas leidžiantį Joną (akt. Dainius Kazlauskas), kurį slegia rutina, praeities šešėliai ir amžiaus krizė. Vyras gali užsimiršti tik šokdamas, o vis labiau slegianti emocinė duobė paskatina jį imtis desperatiškų veiksmų, kad pakeistų situaciją. Sanatorijos šokiuose pastebėtas prodiuserių, Jonas kviečiamas dalyvauti TV šokių projekte Lietuvoje. Drauge su porininke, šokėja Saule (akt. Paulina Taujanskaitė) jiedu netrunka tapti daugiausiai dėmesio sulaukiančia televizijos projekto pora. Bet netrukus iš kalėjimo paleidžiamas senas Jono priešas – Vytas (akt. Darius Bagdžiūnas). Draskomas prieštaringų jausmų, buvęs kalinys sprendžia dilemą – visuomenei įrodyti savo tiesą, ar imtis keršto Jonui?

Drauge su Ukrainos ir Latvijos kino kūrėjais kurto filmo šokio kompozicijas kūrė Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro baleto trupės solistas, Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotas choreografas Martynas Rimeikis, o kostiumus – garsi dizainerė Sandra Straukaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt