Pagerbs festivalio įkūrėją

Šiais metais festivalis vyks net dvi dienas. Liepos 8-osios programa yra skirta pagerbti festivalio įkūrėją, etnokultūrinės veiklos organizatorių, dainuojamosios poezijos atlikėją Algirdą Svidinską, kurio garbei jo sūnus Aurimas Svidinskas atliks savo tėčio dainas.

„Nors esu baigęs architektūros inžinerijos mokslus ir dirbu šioje srityje, dainuojamoji poezija, dėl daugybės priežasčių, man yra labai arti širdies. O meilė šiam žanrui tikriausiai ir gimė Kulautuvoje, vaikystėje matant tėtį „Akacijų alėjoje“ nuo pat pirmųjų šios šventės metų. Tad esu neapsakomai laimingas, kad ir pats lipsiu ant tos pačios scenos ir žiūrovams galėsiu padainuoti savo tėčio kūrybos“, – teigia A. Svidinskas.

Liepos 8 d. savo pasirodymą surengs ne kartą savo kūryba festivalio scenoje gerbėjus džiuginęs aktorius, režisierius, kompozitorius, dainų kūrėjas Aidas Giniotis, sesių grupė Baltos varnos, neseniai pristačiusios naują dainą ir vaizdo klipą apie prarastą ir naujai atrastą žydėjima, ilgamečiai „Mažųjų akacijų“ dalyviai Ignas Lapienis ir Gabija Petrauskaitė.

Taip pat pirmąją festivalio dieną pirmą kartą „Akacijų alėjos“ scenoje pasirodys dainų autorė, dainininkė, muzikos pedagogė ir legendinės grupės „Sekmadienis“ lyderė Jūratė Miliauskaitė, jautriam, atviram susitikimui su dainuojamąja poezija pakvies atlikėjų Jovitos Kulakauskienės ir Edvino Kučinsko duetas, solistė Andžela Mickutė ir atlikėja Aistė Plaipaitė.

Liepos 9-osios programoje – garsūs vardai svečiai iš Latvijos ir JAV

Antrąją „Akacijų alėjos“ festivalio dieną tradiciškai atidarys „Mažosios akacijos“ dalyviai, iš kart po jų scenoje pasirodys bardas Jonas Baltokas ir „JieDU“ – Klaipėdos pilies teatro aktoriai – Vilija Gruodytė – Šeputienė ir Ramūnas Šeputis. Savo kūrybine įvairove festivalio pradžioje žada nustebinti ir aktorius, režisierius Justas Tertelis bei dzūkų dainius Rokas Kašėta. Po šių atlikėjų į sceną žengs svečiai iš Latvijos – „Pacific K“, kurie sceną užleis festivalio gerbėjų mylimam atlikėjui, tekstų autoriui, grupės „Arbata“ vokalistui Andriui Zalieskai-Žalai. Išskirtinės bardų dvasios festivalyje žada įnešti bardas, teatro ir kino režisierius, kurio koncertai panašūs į spektaklius, Vytautas V. Lansbergis.

Po ketverių metų pertraukos festivalyje vakarėjantį Kulautuvos dangų savo išskirtiniu vokalu apglėbs garsiausia šalies džiazo vokalistė, fleitininkė Neda Malūnavičiūtė. Liepos 9-osios vakare festivalio gerbėjai scenoje sulauks ir netikėtų svečių – JAV gyvenančio muzikos prodiuserio, atlikėjo Jono Dainiaus Beržanskio, kuris už savo kūrybą buvo nominuotas prestižiniuose „Grammy“ apdovanojimuose. Tą vakarą scenoje pasirodys ir Lietuvoje jau pažįstama dainininkė Aliona Enko–Olena iš Ukrainos. Nuoširdžius muzikinius sveikinimus festivalyje susirinkusiems perduos dainininkas ir atlikėjas, festivalio „Akacijų alėja“ prodiuseris Kazimieras Likša, kuris dar šiais metais išleido savo naują albumą „Metamorfozės“, o dalis surinktų lėšų už jį buvo paaukoti „Blue / Yellow“.

Vakarą vainikuos A. Mamontovas, Jurga, S. Petreikis

Daugybę kartų savo pasirodymus festivalyje surengęs atlikėjas Andrius Mamontovas šiais metais žada gerbėjus nustebinti ne tik savo naujos kūrybos dainomis, bet ir nupūsti dulkes nuo senų gerų dainų archyvo. Iš kart po A. Mamontovo pasirodymo į sceną žengs aksominio balso savininkė Jurga Šeduikytė (Jurga), kuri neseniai debiutavo kine ir išleido naują singlą „Home“, kurio galutinę versiją įrašė kartu su žinomu elektroninės muzikos kūrėju ir prodiuseriu Mario Basanovu, dar žinomu kaip Ten Walls. Minėtas singlas specialiai kurtas Jurgos debiutiniam filmui „Mora Mora“.

Vakaro pasirodymus vainikuos muzikas, pučiamųjų instrumentų virtuozas, solistas, multiinstrumentalistas Saulius Petreikis, kuris pirmą kartą „Akacijų alėjos“ scenoje pasirodys su grupe. Prieš dešimtmetį atlikėjas festivalio scenoje turėjo solo pasirodymą, o prieš penkerius metus muzikavo su Domantu Razausku.

Kaip teigia muzikos perfekcionistu save vadinantis S. Petreikis, šį kartą jis ruošia klausytojams ne tik naujų dainų, bet ir skambesio, leisiančio klausytojams užsimiršti, pakilti valandėlei gero skrydžio kosmoso link ir atgal. Į klausimą, su kuo jam asocijuojasi „Akacijų alėja“, S. Petreikis atsako:
„Akacijų alėja“ man – tai žalias pušynas pilnas nuostabių, tyrų širdžių. Labai džiaugiuosi, kad galėsiu būti bendrystėje ir netgi vainikuoti festivalį. Leisiu kojelėms patrypti, ausims paklausyti ir bendrystėje uždainuoti. Be galo laukiu, pasiilgau. Linkėjimus siunčiu iš vidurio Europos. Jau mėnesį esu koncertiniam ture. Nerandu tinkamo žodžio išreikšti kaip bus gera girdėti lietuvišką žodį, poeziją, muziką, įkvėpti oro, ir žinoti aš namie“, – teigia S. Petreikis.

„Akacijų alėja“ – nemokamas dainuojamosios poezijos festivalis, nuo 2001 metų vykstantis kurortiniame Kulautuvos miestelyje. Tai pats kultūringiausias festivalis ant žolės, skambant prasmingiems tekstams, neužgožiamiems instrumentų gausa.

Daugiau informacijos čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją