„Laisvė yra kiekvieno žmogaus esybės ir būties pagrindas. Ji leidžia elgtis pagal savo nuostatas ir norus, nepaisant vidinės ar išorinės prievartos. Neįsivaizduojame savo veiklos be laisvės keistis idėjomis, priimti sprendimus ir veikti globaliame pasaulyje. Esame tikri, kad ir menininkai šių metų konkurso temoje – „Laisvės vertė“ – ras įkvėpimo įvairioms interpretacijoms, aktualijoms ir pajautoms atskleisti“, – sako konkursą organizuojančios investicijų ir investicinių fondų valdymo grupės „Zabolis Partners“ partneris Jurgis Rubaževičius.

Konkursui pateiktus kūrinius slaptu balsavimu vertins grupės bendruomenė, Vilniaus dailės akademijos deleguoti ekspertai lekt. Vita Opolskytė, doc. Jonas Vaitekūnas, doc. Agnė Kulbytė, „Contour Art Gallery“ direktorė Vilma Mačianskaitė ir TUMO galerijos vadovas Martynas Tinfavičius

„Darbai bus vertinami pagal jų vizualinę išraišką ir kūrybiškumą, tačiau svarbiausia bus originali temos interpretacija, įprasminanti ir atkleidžianti laisvės vertę ir reikšmę“, – teigia J. Rubaževičius.

Komisijai atrinkus laureatus, 20-ies finalininkų kūrinių paroda vyks Vilniaus dailės akademijoje. Jos atidarymo metu, kovo 31 d., bus paskelbti trys geriausiai įvertinti darbai. Jiems bus skirti piniginiai prizai: už pirmąją vietą – 1500, už antrąją – 1200, o už trečiąją – 1000 eurų.

Konkurse norintys dalyvauti jaunieji dailininkai (18–30 m.) kviečiami iki kovo 10 d. „Zabolis Art Prize“ svetainėje užpildyti paraišką ir atsiųsti savo tapybos darbų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją