„Dizaino savaitės“ atidarymo proga Vilniuje, Lukiškių aikštėje rugsėjo 21 d. 13 val. atidaroma tarptautinė plakatų paroda „ЖЫВЕ БЕЛАРУСЬ“. Plakatų paroda yra pasaulio grafikos dizainerių solidarumo su baltarusių tauta demonstracija ir palaikymo akcija jų kovoje prieš diktatūrą, už demokratiją, laisvę ir tiesą. Plakatų parodą organizuoja Maskvos tarptautinė grafinio dizaino bienalė „Auksinė bitė“ ir Lietuvos dizaino forumas (kuratoriai: prof. Sergei Serov, Vytautas Gurevičius). Paroda yra „Lietuvos dizaino savaitės 2020“ programos dalis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Nuo rugsėjo 21 d. iki rugsėjo 27 d. truksiančioje „Dizaino savaitėje“ iš viso numatyta arti 60 įvairių renginių ir veiklų, tarp kurių parodos, gyvo dizaino ekskursijos, kūrybinės dirbtuvės, ekspozicijų prezentacijos. Beveik 30-yje vietų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje bus pristatomos dizainerių specialiai „Dizaino savaitei“ įrengtos vitrinos, taip pat bus rodomi su dizaino tema susiję dokumentiniai filmai, organizuojami teminiai protmūšiai.

„Dizaino savaitę“ rengia Lietuvos dizaino forumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)