Fotomeno festivalis „Kaunas Photo“ meninių rezidencijų projektą „ERA. European Residence Award“ pradėjo 2017 metais, bendradarbiaudamas su festivaliais „Photaumnales“ (Prancūzija) ir „PhotoLux“ (Italija), rašoma pranešime žiniasklaidai.

ERA. Kaunas

Pirmojo rezidencijų rato metu, vykusio 2017-2018 metais, Kaune kūrė italų menininkė Emanuela Colombo, kurios kandidatūra buvo atrinkta iš Lukos mieste vykusių „PhotoLux“ portfolio peržiūrų. Vilnietis Andrej Vasilenko buvo atrinktas rezidencijai Bovė mieste Prancūzijoje per portfolio peržiūras Lietuvoje, o „Photaumnales“ organizuotų peržiūrų dalyvį prancūzą Jean-Michel Andrè festivalis „PhotoLux“ atsirinko meninei rezidencijai Italijoje.

Rezidentų Bovėje ir Kaune sukurti darbai jau buvo rodyti festivalių „Photaumnales“ ir „Kaunas Photo“ programose 2018 metais, o bendra visų trijų pirmojo turo ERA menininkų rezidentų paroda buvo surengta šių metų lapkričio mėnesį vykusiame „PhotoLux“ festivalyje Italijos mieste Luka.

ERA. Kaunas

Pakviesdamas „Photaumnales“ portfolio peržiūrose atsirinktą prancūzų fotografą Romain Cavallin, gyvenantį Belgijoje, fotomeno festivalis „Kaunas Photo“ pradėjo antrąjį ERA ratą.

„Kaunas Photo“ meno vadovas Mindaugas Kavaliauskas šį fotografą atsirinko dėl kelių priežasčių: jis tyrinėja technologijų ir pramonės įtaką kasdienybei, dirba su didelio formato kamera, todėl monumentaliai galėjo realizuoti darbą šių metų festivalio tema „Skaitmeninis-Virtualus-Tikras“, atskleisdamas skaitmeninio ryšio infrastruktūrų valdomus Kauno peizažus.

ERA. Kaunas

Rezidencijos metu prancūzų fotomenininkas ne tik medžiojo antenas, bet ir surengė edukacinį užsiėmimą Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos moksleiviams, kurio metu papasakojo apie savo kūrybinę praktiką, supažindino moksleivius su dumpline kamera ir parodė su ja fotografuotus savo darbus.

ERA. Kaunas
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją