Per gyvenimą nufilmuoti kadrai – užgimstanti ir išblėstanti meilė, vaikų pirmieji žingsniai ar įžymūs bičiuliai, kelionės po įvairius pasaulio kampelius: nuo išnaršytos Afrikos iki Makau ir Niujorko dangoraižių – sugulė į filmą, rašoma pranešime žiiniasklaidai. O aktoriaus Romaino Duris balsu vaizdus lydi paties menininko mintys ir dainos. Pateikiame keturias žinomiausias Šarlio Aznavūro dainas, žyminčias praėjusią epochą, keliančias nostalgiją ir šildančias širdis. Šios dainos skamba ir filmo „Šarlis Aznavūras“ garso takelyje.

„La Bohème“

Odė Paryžiaus menininkų rajonui Montmartrui, ši daina tapo dainininko vizitine kortele ir prancūziškojo šansono etalonu. Jos išleidimas 1965 m. sutapo su Š. Aznavūro šovimu į pasaulinio lygio žvaigždes. Niujorke, „Carnagie“ salėje išgirdęs Aznavūrą dainuojant „La Bohème“, Bobas Dilanas sakė: „Jis ką tik mane išvertė iš kojų“.

„Emmenez-Moi“

Šiai dainai buvo lemta tapti paskutine maestro allikta daina koncerte. 2018 m. rugsėjo 18 dieną koncertą Tokijuje jis užbaigė daina, pasakojančia apie norą iškeliauti iš sunkios kasdienybės į saulėtus kraštus. Po šios dainos publika ilgiau nei 10 minučių reikalavo biso. Tų pačių metų spalio 1-ąją Š. Aznavūras mirė.

„She“

Su šia meilei dedikuota daina Š. Aznavūras užkariavo Didžiąją Britaniją. 1974 m. pirmoje topų vietoje daina išsilaikė keturias savaites. Sukurta tuo metu populiariam serialui „Septynis moters veidai“, daina vėliau buvo išversta į vokiečių, prancūzų, ispanų ir italų kalbas. Ten jai taip gerai nesisekė (nes serialas rodytas tik D. Britanijoj?). Daina atgimė antram gyvenimui, kai Elvio Costello versija 1999 m. buvo panaudota filme „Noting hilas“.

„Yesterday, When I Was Young“

Netgi sulaukęs daugiau nei 90 metų, Š. Aznavūras pasirodydavo scenoje gyvai. Ir nors šią dainą jis įrašė 1964 m., net ir daug vėliau jis dainuodavo „Vakar, kai buvau jaunas“. Šią dainą atliko ir daugiau legendinių atlikėjų – Dusty Springfield, Glen Campbell, Johnny Mathis ir Elton John. Visgi tik Šarlis galėjo pasigirti apie jaunystę vakar dainuojantis visiškoje senatvėje.

Filmo „Šarlis Aznavūras“ išankstiniai seansai Vilniuje ir Kaune rugpjūčio 13 d. Kino teatruose nuo rugpjūčio 14 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)