Viešėdamas Kaune vykusiame tarptautiniame šokio festivalyje „Aura 25“, K. Kusuda sužavėjo publiką prezidentūroje šokdamas solo spektaklį. Šį kartą į istorinę erdvę žiūrovai kviečiami pasižiūrėti „Auros“ šokėjų pasirodymo pavadinimu „Pneu Pneu Pneu“.

Artimiausias lietuviškas žodis spektaklio pavadinimui – „kvėpavimas“. Choreografas įsitikinęs, kad būtent kvėpavimas mus vienija su praeities kartomis. Kiekvieną įkvėpimą lydi iškvėpimas, su kuriuo mes iškvepiame savo turinį, o jį įkvepia kiti. Taigi, šia prasme esame nemirtingi, o protėviai yra kiekvieno mūsų integrali dalis.

Šis spektaklis – savotiška duoklė istoriniam pastatui, jau išėjusiems žmonėms ir, žinoma, tiems, kurie ateis žiūrėti spektaklio. Juk protėviai gyvi mumyse, jie kvėpuoja per mus. Nėra praeities, nėra ateities, yra tik čia ir dabar“, – sakė Kenzo Kusuda.

Kurdamas spektaklį choreografas išskirtinį dėmesį skyrė erdvės stebėjimui ir tyrinėjimui. Jam artimos animizmo idėjos atsispindi ir naujausiame darbe. K.Kusuda teigia, kad ne tik mes stebime ir žiūrime, bet ir stalas ar senovinė kėdė stebi mus, kvėpuoja ir pasakoja savo istoriją, kurią turi išgirsti šokėjai ir perduoti žiūrovui. Nors choreografinis piešinys yra aiškus, tačiau žiūrovai gali tikėtis mikro improvizacijų, kurios gimsta šokėjams susidūrus su erdvėje esančiais daiktais, salėje sėdinčiais žmonėmis ar gyvai skambančiais violončelės garsais.

Prezidentūroje rodomu spektakliu choreografas nori pagerbti ir atiduoti duoklę tiek lietuvių tautai reikšmingam pastatui, tiek žmonėms, dirbusiems ir vaikščiojusiems po šią erdvę. „Aš noriu, kad ši vieta būtų vėl atsiminta, kad kiekvienas atėjęs į šią erdvę, jaustųsi tarsi grįžęs į savo namus. Taigi, svetingai kviečiame švęsti istorijos ir žmonių“, – sakė choreografas.

K. Kusuda studijavo ekonomiką ir verslo vadybą, dalį dienos dirbdavo Tokijo žuvų turguje. Netikėtai atradęs šokį kaip savąją išraiškos formą, kone iškart buvo pripažintas, kaip turintis itin asmenišką ir stiprią judesio kalbą. Nuo 1999 m. jis persikėlė į Nyderlandus, kur sukūrė daug išskirtinių, asmeniškų choreografijų ir buvo pripažintas vienu poetiškiausių choreografų olandų šokio scenoje.

Kauno šokio teatras „Aura“: premjera „Pneu Pneu Pneu“

Gruodžio 10 d., (ketvirtadienis), 18 val., istorinėje LR Prezidentūroje ,Vilniaus g. 33, Kaunas
Gruodžio 13 d. (sekmadienis), 13 val. istorinėje LR Prezidentūroje, Vilniaus g. 33, Kaunas
Gruodžio 15 d. (antradienis), 18 val., istorinėje LR Prezidentūroje ,Vilniaus g. 33, Kaunas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją