Oratoriją režisavęs Alvydas Šlepikas įsitikinęs, kad šis unikalus kūrinys chorui ir orkestrui padės geriau pažinti Vilniaus miesto istoriją nuo pat jo įkūrimo iki Šv. Kazimiero mirties.

„Čia dalyvaus ir pilnos sudėties simfoninis orkestras, ir visas Lietuvos žvaigždynas. Manau, kad tai yra būtent tas kūrinys, kurį mielai galės klausyti tiek klasikinės, tiek ir šiuolaikinės muzikos mylėtojai. Istorija ir graži muzika praturtins kiekvieną“, – pasakojo žinomas aktorius ir režisierius.

Šį A. Šlepiko režisuotą kūrinį atliks Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, valstybinis choras „Vilnius" ir garsiausi Lietuvos operos solistai. Organizatoriai žada, kad išskirtiniame spektaklyje netruks ir įspūdingų šiuolaikinių vizualinių priemonių.
„Istoriją pateiksime moderniai ir taip, kad ji atmintyje išliktų dar ilgai“, – žadėjo pašnekovas.
Žinoma dainininkė, kuri savo balsu nuspalvins šalies sostinei skirtą kūrinį, Irena Milkevičiūtė yra įsitikinusi, kad pasaulis turi daugiau sužinoti apie Vilniaus istoriją per mūsų šalies meną.

„Tai yra išskirtinė proga kalbėti apie Vilniaus istoriją. Džiaugiuosi ir pati galėdama prisidėti prie šios gražios istorijos garsinimo. Kaskart vartydama režisieriaus duotą medžiagą atrasdavau vis ką nors naujo. Prie tokio didingo miesto istorijos negalima prieiti paviršutiniškai“, – DELFI pasakojo žinoma moteris.

Ji taip pat pabrėžė, kad stebint šią oratoriją reikėtų ne tik stengtis sužinoti kuo daugiau faktų, tačiau ir pajausti malonumą klausantis išskirtinės muzikos.

Kompozitorius savo ruožtu pasidžiaugė, kad kūrybinė grupė sulaukė LDK valdovų rūmų bei istorikės Jolantos Karpavičienės palaikymo. Ypač vertingas kolegų muzikų – Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro ir jo dirigento Roberto Šerveniko, valstybinio choro „Vilnius“ narių ir jo vadovo Artūro Dambrausko indėlis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)