„La Scala“ sezono atidarymas jau 46 metus organizuojamas gruodžio 7-ąją, šv. Ambrozijaus, Milano globėjo, dieną. Tai renginys, kuris sutraukia pačią rafinuočiausią operos mylėtojų bei žinomų ir turtingų pasaulio žmonių publiką. Bilieto į jį kaina siekia 2000 eurų. Norėdami perteikti šio iškilmingo renginio atmosferą, tiesioginės transliacijos metu prieš operą ir per pertraukas rodysime ją Milane stebinčią publiką, vaizdus iš žiūrovų salės“, – sako kino centro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.

Pasak jo, „La sala“ sezono atidarymo renginiai jau keletą metų transliuojami į kino teatrus visame pasaulyje – taip ne tik suteikiama galimybė operos mylėtojams įvairiose šalyse stebėti išskirtinį reginį, bet ir papildomas „La Scala“ biudžetas, dėl kurio pastaraisiais sezonais buvo atšauktas ne vienas operos pristatymas, buvo kilusi grėsmė ir sezonų atidarymo renginiams. „Italijos vyriausybė skyrė „La Scala“ fiksuotą finansavimą trejiems metams, todėl tikimasi, kad šis sezonas bus stabilesnis, nebekils ankstesnius sezonus drebinę atlikėjų ir personalo streikai ir niekas nesutrukdys operos mylėtojams tiek pačiame Milane, tiek Vilniuje stebėti sezono atidarymą“, – sako R. Bilinskas.

Specialiai naujojo „La Scala“ sezono atidarymui operą „Don Žuanas“ pastatė viso pasaulio teatrų vienas geidžiamiausių operos režisierių Robert Carsen. Tai jo pirmoji konkrečiam teatrui režisuota opera. Jai diriguoja dešimčių titulų ir apdovanojimų, tarp kurių – ir „Grammy“, savininkas Daniel Barenboim, nuo gruodžio perimantis ir „La Scala“ muzikos direktoriaus pareigas.

Pagrindinį – Don Žuano vaidmenį atidarymo vakarą „La Scala“ teatre atliks švedų solistas Peter Mattei, išgarsėjęs atliekamomis Mocarto kūrinių baritono partijomis. Komandorą operoje įkūnys iš neturtingos korėjiečių šeimos kilęs ir šlovę Vakarų Europos scenose pasiekęs bosas Kwangchul Youn. Tuo tarpu Don Žuano trokštamos Donos Anos partiją atliks XXI amžiaus operos superžvaigždė – rusų sopranas Anna Netrebko, pakeitusi šiam vaidmeniui numatytą ne mažiau garsią Latvijos solistę Eliną Garančą, kurį š.m. spalio mėnesį susilaukė dukters.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją