Pažaislio muzikos festivalis damos Sarah Connolly koncertu pradeda artėjančio sezono programos pristatymą publikai. 2023 m. vasarą festivalis gerbėjus stebins ne viena įdomia pažintimi su Lietuvoje pirmą kartą koncertuosiančiomis ryškiausiomis pasaulio klasikinės muzikos žvaigždėmis. Dama Sarah Connolly į Lietuvą atvyksta festivalio meno vadovo Edgaro Montvido kvietimu. Su karališkuoju britų mecosopranu E. Montvidas susitiko prieš beveik penkiolika metų – „North Opera“ pastatytoje Vincenzo Bellini operoje „Kapulečiai ir Montekiai“. E. Montvidui tuo metu teko Tebaldo vaidmuo, o britų scenos žvaigždė S. Connolly atliko Romeo vaidmenį.

„Mane iškart pakerėjo jos „šokoladinis su brandžiu konjaku“ balsas“, – pirmuosius pažinties įspūdžius prisimena E. Montvidas. Tačiau, pasak jo, dainininkė garsėja ne tik išskirtiniais pasirodymai scenose, ji taip pat yra be galo įdomi ir šilta asmenybė bei plačiai regima aktyvistė. Autoritetinga menininkė garsiai pasisakė „Brexit“ tema, įvardydama šio proceso grėsmes Britanijos jauniesiems atlikėjams, kurie šaliai išstojus iš ES gali patirti tam tikrą atskirtį, apribosiančią jų galimybes pristatyti savo talentą Europos ir pasaulio mastu, o šiuo metu intensyviai rūpinasi Anglijos nacionalinės operos, kuriai stipriai sumažintas finansavimas, išsaugojimu. „Nesuklysiu pasakydamas, kad ji išties pelnytai gavo damos titulą, suteiktą pačios Jungtinės Karalystės Karalienės Elžbietos II“, – apie S. Connolly indėlio į Britanijos kultūrą įvertinimą kalbėjo E. Montvidas.

Pasaulinę šlovę dainininkė pelnė baroko muzikos interpretacijomis, atvėrusiomis duris į Milano „Teatro alla Scala“, Niujorko „Metropolitan“, Londono „Royal Opera House“ ar prestižinio Glindeburno operos festivalio scenas. Ji dažnai pasirodo koncertų salėse, atlikdama solo partijas stambios formos kūriniuose ir rengdama dainų vakarus. Koncerte Pažaislyje S. Connolly atliks savo vieno mėgstamiausių koncertinių opusų ciklą – „Vasaros naktys“. Šešių dainų ciklas po sukūrimo kurį laiką buvo primirštas, bet vėliau tapo vienu dažniausiai atliekamų H. Berliozo kūrinių. Apie damos S. Connolly interpretaciją kritikai atsiliepia taip: „Atlikimas buvo labai intymus, o dainininkė užbūrė savo pasakojimu. Interpretacija intensyvi, tačiau stilinga, su gražiai suformuotomis frazėmis, kartais – kupina rimties. Stebina ne tik solistės dėmesys tekstui, bet ir spalvų, suteikiamų žodžiams, pojūtis.“

Pažaislio muzikos festivalis artimiausiu metu paskelbs kitų didžiųjų festivalio koncertų – pradedamojo ir baigiamojo, programas. Tai naujas etapas, į kurį žengia organizatoriai, siekdami festivalio gerbėjams sudaryti sąlygas iš anksto planuoti apsilankymus koncertuose ir įsigyti bilietus į juos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją