„Buvau sužavėta, matydama tiek įvairių kolektyvų, amžiaus grupių, įvairių šokių, kurie visi tilpo bendroje erdvėje“, - po penktadienį ir šeštadienį Palangoje vykusio šokių festivalio įspūdžiais dalijosi ne vienerius metus šokiui atidavusi Ona Skaistutė Idzelevičienė, vadovaujanti „Žuvėdros“ sportinių šokių ansambliui.

Festivalyje kurorto svečius linksmino patys įvairiausi kolektyvai, skirtingose kurorto erdvėse buvo šokami linijiniai, pramoginiai, Lotynų Amerikos, modernieji, liaudies ar gatvės, pilvo, istoriniai ir kt. šokiai. Daugiau nei dešimtyje vietų buvo įrengtos vietos šokiams, čia vyko koncertai, seminarai, buvo galimybė pasimokyti šokti kartu su žinomiausiais šokio specialistais. Festivalio metu Jūratės ir Kastyčio skvere vyko šokių kolektyvų konkursas Palangos mero taurei laimėti.

Šeštadienį Vytauto ir J.Basanavičiaus gatvėmis nusidriekė šokėjų eisena, kurioje kartu žingsniavo įvairių šokių stilių atlikėjai, kolektyvai iš įvairių Lietuvos miestų, taip pat svečiai iš užsienio. Prie eisenos dalyvių noriai prisijungė permainingo oro nepabūgę festivalio žiūrovai.

O.S.Idzelevičienė tikino Lietuvoje iki šiol nemačiusi panašaus renginio, kuris suburtų pačių įvairiausių šokių gerbėjus. Ypač jai įspūdį padarė senjorai, kartu su jaunimu šokę visą dieną.

„Labai smagu matyti, kad žmonės šoka iš širdies, šoka tai, ką nori ir akivaizdu, kad žmonėms šokis labai reikalingas“, - pasakojo O.S.Idzelevičienė. Anot jos, matant tiek entuziazmo, buvo sunku dirbti šokių konkurso komisijoje, nes buvo sudėtinga išskirti kažkuriuos šokėjus, nes geros nuotaikos ir meilės šokiui tikrai netrūko niekam.

Komisija, kurioje šeštadienį be O.S.Idzelevičienės dirbo Švedijos Karalystės garbės konsulas Joacim Bernhardsson, Palangos miesto savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė, choreografas Kęstutis Baranauskas, kolektyvo „Indance“ treneris Nedas Grigaliūnas bei tango mokytojas Eduardo Gimenez, išrinko festivalyje vykusio konkurso nugalėtojus. Palangos miesto mero taurės laimėtojais tapo Šiaulių šokių kolektyvas „Flamingas“, o festivalio rėmėjo „Fizz“ taurė atiteko Vilniaus senovinių šokių studijai „Festa Cortese“.

„Toks renginys labai reikalingas, būtinai dalyvaučiau jame vėl ir vėl“, - entuziazmo neslėpė „Žuvėdros“ vadovė O.S.Idzelevičienė.

Pasibaigus festivaliui, aktyviai dalyvavusi festivalio renginiuose, Palangos miesto savivaldybės administracijos direktorė Akvilė Kilijonienė žadėjo siekti, jog šis festivalis, sukūręs tiek gerų emocijų ir suvienijęs tiek daug šokėjų, taptų tradiciniu. Šiaurės Europos vasaros traukos centru tampanti Palanga siekia, jog kurortas būtų patrauklus visai šeimai, visoms amžiaus grupėms. Tikimasi, kad sėkmingai startavęs festivalis pritrauks ne tik Lietuvos, bet ir kitų Baltijos šalių šokio mėgėjus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)