Pasirodo, kad spektaklis, džiuginęs žiūrovus net trylika kūrybinių metų, buvo suvaidintas daugiau nei 240 kartų, o surengtų gastrolių, koncertų ar filmą mačiusių žiūrovų net ir suskaičiuoti nepajėgtume. Tačiau nepaneigiamas faktas - jau ateinantį antradienį (balandžio 14 d.) Jonavoje „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ pradės atsisveikinimo maratoną po Lietuvą. Vėliau bus keliaujama į Panevėžį, Alytų, Telšius, Šiaulius, Kauną, Marijampolę ir Klaipėdą, kur įvyko vienos pirmųjų šio muzikinio spektaklio gastrolių. Todėl, nespėjusius įsigyti bilietų į savo mieste vykstančius Brėmenų pasirodymus, gegužės 22 d. kviečiame apsilankyti Klaipėdoje, kur bilietų dar šiek tiek yra!

Tikriausiai daugelio galvoje sukasi klausimas: „Kodėl atsisveikinate, juk spektaklis – toks mylimas ir vis dar gausiai lankomas žiūrovų?“ Viena šio spektaklio aktorių Ilona Balsytė teigia, kad viskas turi ilgesnį ar trumpesnį savo gyvenimą, o vaidinimas - tai gyvas darinys, gyva siela, kuri negali būti amžina. „Atsisveikinimas yra viena iš grandžių, siejančių teatrą ir gyvenimą. Spektaklis yra gyvas organizmas, todėl kaip ir viskas gyvenime, jis natūraliai pasensta. Ir jei jį tikrai myli ir gerbi, reikia leisti jam garbingai ir oriai išeiti. Aišku, gaila, nes teatras kaip joks kitas menas, deja, neturi išliekamosios vertės. Todėl praėjusių dienų šlovingi vaidmenys yra tik patvirtinimas sau pačiam, kad vienam ar kitam savo gyvenimo etape buvai šaunus“, - scenos partnerei pritaria aktorius ir spektaklio vienas iš scenarijaus autorių Andrius Kaniava. Tačiau spektaklis lieka gyvas jo kūrėjų, žiūrovų širdyse ir visuomet turi teisę prisikelti naujam gyvenimui, tiki aktorius Darius Auželis.

„Spektaklis yra spektaklis, jis neapčiuopiamas, o pjesė ir idėja, ji sugalvota ir parašyta, todėl visuomet liks gyva, - sako Darius Auželis. Manau, kad atėjo laikas atsisveikinti tam, kad šie „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ netrukdytų atsirasti kitiems, naujoviškesniems, kurie bus artimesni šiems laikams, jų aktualijoms, muzikai ir jos interpretacijai. Manau, mes nugyvenome savo ilgą ir gražų gyvenimo laikotarpį. O jeigu klausiate ar liūdna? Dabar tu to nejauti, dar nepasiilgsti, nes žinai, kad dar egzistuoja, ruošiesi tam ir lauki. O iš kitos pusės jauti savotišką palengvėjimą. Pasibaigs „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“, pasibaigs ir kažkoks labai svarbus bei reikšmingas vienas iš tavo gyvenimo etapų.“

Tai ne pirmas kartas, kai Keistuolių teatras atsisveikina su spektakliu, tačiau tokio atsisveikinimo turo po Lietuvą dar tikrai nebuvo. Taigi artimiausi mėnesiai bent trumpam Keistuolius nukels į teatro kūrimo pradžią, kai kasdienės gastrolės buvo aktorių gyvenimo būdas. Kokia buvo šio spektaklio sėkmės paslaptis? Tikriausiai kiekvienas, bent kartą matęs, turės savo atsakymą. Aktorius Andrius Kaniava, dalindamasis savo mintimis, teigia: „Tarp to laikmečio muzikantų, tokių prietrankų buvo labai daug. Jie tuo ir žavūs – savo globaliu nesusitupėjimu, visiška neatsakomybe, nepakaltinamu gyvenimu, muzika ir šia diena. Dabar tokių žmonių beveik nebėra net ir tarp muzikantų. Manau, kad tai nebuvo tik susižavėjimas, o kažkoks sielos kertelėje užsislėpęs troškimas, leisti sau kažką panašaus.“

Keistuolių teatras dar kartą primena visą muzikinio spektaklio „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ atsisveikinimo kelionę: balandžio 14 d. Jonavos kultūros centre, balandžio 23 d. Panevėžyje, Juozo Miltinio dramos teatre, balandžio 28 d. Alytaus miesto teatre, gegužės 6 d. Telšiuose, Žemaitės dramos teatre, gegužės 7 d. Šiaulių dramos teatre, gegužės 12 ir13 d. Kaune, Girstučio kultūros ir sporto centre, gegužės 19 d. Marijampolės kultūros centre, gegužės 22 d. Klaipėdoje, Žvejų rūmų kultūros centre, gegužės 28, 29 d. ir birželio 1, 2 d. - savo namuose - Keistuolių teatre. Tačiau tai, kad atsisveikiname dar nereiškia, kad bus liūdna! Juk su „Paskutiniais Brėmeno muzikantais“ ir visiems pažįstamomis jų dainomis, taip būti tiesiog negali, o visko pabaiga, visuomet yra kažko naujo pradžia.