Festivalio „Mėnuo Juodaragis“ programa tęsiasi nuo ankstaus ryto iki vėlyvos nakties. Keturiose muzikose scenose pasirodymus rengia per 50 atlikėjų iš užsienio ir Lietuvos. Pirmieji renginiai prasidėjo ketvirtadienį.

"Mėnuo Juodaragis 2016"

Penktadienį, rugpjūčio 26-ąją, prie Ąžuolo vyko festivalio atidarymo apeigos, susirinkusieji mokėsi sutartinių ir senųjų baltų papročių. Amatų kieme žiūrovai susipažino su senaisiais amatais, o kino gurmanai naktį mėgavosi rinktiniais filmais ir susitiko su jų kurėjais. Pasibaigus programai, netruko ateiti ir laikas į rytinę žvejybą ar rytines mankštas.

Vienas didžiausių šių metų iššūkių – festivalio metu bendromis jėgomis statomas namas, taip tikrovėje įprasminant festivalio temą „Namai“.

Festivalio aplinkoje išdygo ekomeno instaliacijos, naktį sala sužibo jaukia šviesa. Lankytojai mėgavosi gausiu ir įvairiu maistu, nepamiršdami gurkštelėti nepaparastojo kadaginio „Juodaragio“ elio ir autentiško lietuviško midaus.

Šiais metais laukiama apie 6000 žiūrovų.

DELFI tęsia rubriką „Kultūros pjūvis“, kurioje pateikiama svarbiausių meninių įvykių apžvalga, kultūros ir subkultūros naujienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)