„Šįvakar bus ypatingas pasirodymas mums, nes mes pirmą kartą grosime valstybėje, buvusioje už geležinės uždangos“ – sakė daugybę šalių su grupe „Wassonrai“ aplankęs Markus James.

Originalus atlikėjas iš JAV telentingai jungia šiuolaikinio bliuzo ir seniausių Malio bendruomenių tradicinius muzikos stilius. Legendinis Ali Farka Touré pripažino Markus James‘ą kaip geriausiai Vakarų Afrikos muzikos ritmus jaučiantį užsienio atlikėją. Markus James koncertavo kartu su tokiomis pasaulio muzikos žvaigždėmis kaip Robert Plant, Youssou N'Dour, Oumou Sangare, Justin Adams ir Tinariwen.

Vilniuje Markus James pasirodys su vienu garsiausių Vakarų Afrikos muzikantų Tom Diakité, kurio solinius albumus prodiusuoja pats Peter Gabriel. Etnomuzikologai teigia, kad bliuzas yra kilęs iš Malio Wassoulou ir Sonrai bendruomenių muzikinių tradicijų. Su šių bendruomenių geriausiais muzikos meistrais Markus James įrašė net tris albumus „Timbuktoubab“, „Calabash Blues“ ir „Snakeskin Violin“.

Įsimintiną Markus James and the Wassonrai koncertą bus galima išgirsti šiandien 19 val. Mokytojų namų kiemelyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją