Už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą, bus apdovanoti literatūrinių projektų kuratorė ir mecenatė Rūta Elijošaitytė-Kaikarė, verslininkas Ruslanas Linevas, kultūros veikėja Karolina Masiulytė-Paliulienė, senovinės technikos muziejaus įkūrėjas Justinas Stonys.

Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos skyriaus vedėja Daiva Nakrošienė, kraštotyrininkas Algimantas Stalilionis, Kelmės „Kražantės“ progimnazijos pradinių klasių mokytoja Lina Šimkevičienė, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Šilalės filialo pirmininkė Teresė Ūksienė medaliais bus apdovanoti už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje.

Medaliai už visuomeniškai svarbią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes, bus įteikti LRT radijo vyresniajai muzikos redaktorei Jūratei Katinaitei, LRT kultūros laidų redakcijos vyriausiajai redaktorei Jolantai Kryževičienei, literatūros almanacho „Varpai“ vyriausiajam redaktoriui, rašytojui Leonui Peleckiui-Kaktavičiui, istorikei Aldonai Vladislavai Vasiliauskienei.

Už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą apdovanojami visuomenininkas Julius Beinortas, etninių kultūrų specialistė Elena Bradūnaitė-Aglinskienė, kraštotyrininkas Romas Kaunietis, etnografas Lietuvos Romuvos vaidila Algirdas Svidinskas.

Laureatams medalius įteks Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas.

Kaip skelbė ELTA, 2018 metų Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliui „Tarnaukite Lietuvai“ iš viso buvo pateikti 42 kandidatai.

Medalis skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę ir užsienio lietuvių bendruomenę neatlygintinai dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)