Netikėto, tačiau įdomaus pasiūlymo iš LVSO sulaukusi „Lėlės“ teatro aktorė Lijana Muštašvili vadina šį pasirodymą tikru iššūkiu, juolab, kad tai bus pirmas toks mėginimas tiek LVSO, tiek „Lėlės“ teatro istorijoje.

Aktorė į pagalbą pasikvietė dar porą savo kolegių iš teatro – Sigitą Mikalauskaitę-Stankevičienę ir Astą Stankūnaitę, nes pasirodymui specialiai sukurtos ir nemažai scenoje judančios lėlės, o valdymas – gana sudėtingas procesas.

Neįprastam vaidinimui aktorės pasirinko poetės Nijolės Indriūnaitės poeziją, kurios eilės skamba daugybėje „Lėlės“ teatro repertuaro spektaklių ir yra puikiai žinomos tiek vaikams, tiek juos į vaidinimus atlydintiems tėveliams.

Kodėl buvo pasirinktas italų kompozitoriaus Antonio Vivaldi kūrinys „Metų laikai“ („Le Quattro Stagioni“)? „Šis didingas kūrinys yra puikiai visiems pažįstamas, todėl labiausiai tiko mūsų bendrai idėjai sujungti į vieną programą orkestro atliekamą muziką, lėlių vaidinimą ir eiles“ , – sako L.Muštašvili.

„Labai tikimės, kad mūsų bendro darbo su LVSO rezultatais bus patenkinti ne tik mažieji žiūrovai, bet ir juos į spektaklius atlydėsiantys suaugusieji. Juk paprastai būtent tėveliai linkę kritiškiau vertinti vaikiškus spektaklius“, – šypsosi aktorė.

LVSO ir „Lėlės“ teatro premjera „Vėjo laiškai“ – kovo 9 d., šeštadienį, 12 val. Vilniaus Kongresų rūmuose. Koncertui diriguos Ričardas Šumila, solistė - smuikininkė Saulė Rinkevičiūtė.

Po koncerto orkestras kviečia visus žiūrovus pasilikti salėje edukacinėje muzikos pamokoje „Susipažinkime su simfoniniu orkestru“. Jos metu LVSO instrumentų grupių vadovai – koncertmeisteriai pristatys vaikams visus simfoninio orkestro instrumentus ir atliks po nuotaikingą, kiekvieną instrumentą pristatantį kūrinį. 

Subtiliai ir švelniai suskambės orkestro pirmasis smuikas ir violončelė. Išgirsite efektingą garsesnių instrumentų - trimito, trombono, fagoto, tūbos prisistatymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją