„Džiaugiamės galėdami padovanoti vėjingojo pajūrio gyventojams ir svečiams nuotaikingą šventę bei tikimės, kad ji taps gražia pajūrio regiono tradicija kiekvienais metais“, - sakė Lietuvos vėjo elektrinių asociacijos prezidentas Alvydas Naujėkas.

Pasak jo, Vėjo energijos dienai skirtas renginys pajūryje vyksta neatsitiktinai - būtent čia eina pagrindinės Lietuvos vėjo zonos, čia veikia ir daugiausiai vėjo elektrinių, gaminančių ekologišką bei švarią energiją visai šaliai.

Pasak renginio organizatorių pranešimo spaudai, nuo 11 valandos Palangoje startuosiančios šventės „Kartu su vėju“ metu palangiškiai ir miesto svečiai galės grožėtis ne tik prie tilto vėjyje laidomais aitvarais, bet ir patys nuspalvinti šventinį aitvarą.

Nuo 12 valandos centrinėje miesto aikštėje, prie fontano prasidės „vaikų laikas“: piešinių konkursas, žaidimai, vaikų kolektyvų iš Klaipėdos bei kitų miestų pasirodymai bei moksleivių rašinių konkurso „Augu su vėju“ nugalėtojų apdovanojimai.

Antroji renginio dalis prasidės spalvingomis eitynėmis su raiteliais, klounais ir pasakų personažais, būgnininkų kolektyvu ir kitais šventės dalyviais, kurie nuo Basanavičiaus gatvės pradžios prie tilto žingsniuos link pagrindinės renginio vietos – centrinės Palangos aikštės.

Vakarinio koncerto metu 18 valandą pasirodys žinomi atlikėjai – Merūnas, Aleksandras Makejevas, Sniegė ir grupė „Studija“, atstovausiantys Šiaurės, Rytų, Vakarų ir Pietų vėjui. Koncertą ves Mindaugas Sėjūnas.

Šventės kulminacija – bendra visų atlikėjų vėjui skirta daina ir dienos fejerverkai.

Be to, visą birželio 16-ąją nuo 11 iki 18 valandos vyks atvirų durų diena Kretingos rajone, Rūdaičiuose esančiame didžiausiame Baltijos šalyse bendrovės „Vėjų spektro“ vėjo elektrinių parke.

Europinės Vėjo energijos dienos proga šalyje skirta ir daugiau renginių. Birželio 15 dieną Vilniuje, Seime įvyks konferencija, kurios metu bus pristatyta vėjo energetikos situacija ir perspektyvos Lietuvoje bei pasaulyje.

Taip pat visą gegužės mėnesį šalies mokyklose vyko rašinių konkursas vėjo tema, kurį organizavo Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Lietuvos vėjo elektrinių asociacija. Iš viso konkurse dalyvavo daugiau kaip 120 moksleivių iš 34 šalies miestų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją