Vokietijoje, garsioje Karlsrūhės konservatorijoje abi Dūdaitės pabaigė prestižines muzikos magistrantūros studijų programas. Ieva Dūdaitė 2020-ais metais po vienuolikos metų Italijoje, Olandijoje ir Vokietijoje grįžo gyventi į Lietuvą, 2021-aisiais, po penkerių metų Vokietijoje, į Lietuvą grįžo ir Marija Dūdaitė, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Atsidūrėme tarp 600 geriausių 2022 metų instrumentalistų, dainininkų, dirigentų, kompozitorių. Mums vien nominacija jau labai daug reiškia. Mūsų bendras debiutinis CD buvo kuriamas, planuojamas ir dailinamas dešimtmetį! Nuostabu, jog jį pastebėjo pasaulio publika, ypač profesionalai“, – džiaugiasi sėkmingai kūrybinį kelią pasaulyje vystantis seserų duetas.

Savo pirmąjį albumą, išleistą 2019 metais Vokietijoje ir nominuotą OPUS CLASSIC 2020, leva Dūdaitė skyrė dviems labai skirtingiems kompozitoriams: mūsų laikų kūrėjui prancūzui Y. Tiersenui, puikiai pažįstamam iš filmo „Amelija iš Monmartro“ garso takelio, ir lenkų bei prancūzų kilmės XIX amžiaus romantikui F. Šopenui.

Garso režisierius, prodiuseris Vilius Keras ne kartą buvo įvertintas prestižiniais apdovanojimais, tarp kurių yra ir „Grammy“ nominacijos, pelnytos kartu su žmona ir kolege Aleksandra Keriene.

M. Gražinytė-Tyla taip pat turi įspūdingą apdovanojimų kolekciją, o 2019 m. tarptautinis interneto portalas „Classic FM“ ją paskelbė geriausia dirigente pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją