Prezidentė E. Kaniavai padėkojo už daug metų negęstančią kūrybos ugnį, dovanojamą turtingą pedagoginę išmintį ir auklėtinių širdyse įskiepytą muzikos grožio pajautą. Jubiliejaus proga šalies vadovė solistui palinkėjo gyvenimo džiaugsmo, energijos ir stiprybės, sakoma Prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Solisto karjerą žymusis baritonas pradėjo dar studijų metais, kai 1957 m. buvo pakviestas į tuometį Operos teatrą J. Basanavičiaus gatvėje. Šiandien itin svarų solisto indėlį į Lietuvos kultūrą žymi ne tik jo sukurti vaidmenys, rečitaliai, sudainuoti ne operos scenoje, bet ir ilgametis pedagoginis darbas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, ugdant jaunąją atlikėjų kartą.

Pirmuoju E. Kaniavos vaidmeniu operos scenoje tapo Figaras operoje „Sevilijos kirpėjas“. Vėliau - Pozas „Don Karle“, Žermonas „Otele“, Nabukas „Nabuke“, Oneginas operoje „Eugenijus Oneginas“, Jeleckis „Pikų damoje“, Robertas „Jolantoje“, Makbetas operoje „Makbetas“. Taip pat Merkurijus, Valentinas, Eskamilijas, Silvijas, Porgis, Karalius, Pantalonė, Ūdrys ir daugelis kitų.

E. Kaniava apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 3-iojo laipsnio ordinu, Tarptautiniame biografijos centre Kembridže (JAV) buvo paskelbtas Metų žmogumi, Vokietijoje gavo Gotlybo Friko medalį.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)