Operos režisierių Oskarą Koršunovą inspiravo operos librete pastebėtas nesusipratimas: veiksmo vieta – Italijos kaimas, bet librete parašyta, kad veiksmas vyksta Ispanijoje, Baskų krašte: „Šis nesusipratimas mums pasirodė neatsitiktinis. Juk iš tikrųjų, meilė neturi geografijos. Tiesiog, ši istorija įvyksta ten, kur saulė vynuogėse sirpina vyną, o žmonėse – meilę. Kažkur ten, pietuose, kur kaimuose išlikę Romos laikų viadukai, mažyčių miestelių rotušių aikštėse stovi gražios bažnyčios ir senoviniai fontanėliai, o vynuogynuose vis dar klajoja satyrų vėlės. Ten, kur, kaip ir šioje Donizetti operoje, išmintis gimsta iš aistros.“

Itin spalvingą spektaklio scenografiją sukūrė dailininkas Gintaras Makarevičius, kostiumus – Agnė Kuzmickaitė, o statytojų sukurtame sceniniame pasaulyje puikiai jaučiasi atlikėjai. Nemorino vaidmuo tapo pirmuoju tenoro Merūno Vitulskio sukurtu vaidmeniu operos teatro scenoje. Pasak solisto, Nemorinas „labai atitinka mano charakterį ir man labai patinka. Nesakau, kad prisigeriu ir ieškau gražių merginų (juokiasi). Tiesiog visuomet svajojau, kad mano pirmasis vaidmuo operos scenoje būtų humoristinis, toks, kad galėčiau realizuoti savo aktorinius polinkius. Be to, čia nėra pavojaus nukrypti nuo režisieriaus sumanymo: stengiuosi mobilizuotis, tvirtai stovėti ant „savų kojų“.

Be to, M. Vitulskio nuomone, Donizetti yra visų pirma balso eliksyras. „Padainavęs spektaklį jaučiuosi taip, lyg galėčiau sudainuoti dar vieną koncertą – jokio balso nuovargio… Ši muzika padeda pasiekti ir išsaugoti dainavimo paslankumą. Juk labai puiku, kai gali konkuruoti ir rungtyniauti su dirigentu!“

„Meilės eliksyrą“, kaip ir kitą dieną (balandžio 20-ąją) R. Wagnerio „Valkiriją“, diriguos Modestas Pitrėnas. Šie spektakliai įsiterpia į įtemptą dirigento grafiką – šiuo metu M. Pitrėnas Varšuvoje rengiasi trijų veiksmų Igorio Stravinskio operos „Lakštingala“ premjerai miesto Didžiajame teatre.

Galimybe dainuoti diriguojant M. Pitrėnui džiaugiasi seržantą Belkorę įkūnysiantis operos solistas Dainius Stumbras. Belkorė yra yra vienas iš itin retų komiškų vaidmenų D. Stumbro. Įdomu, kad solistas jį kūrė dar 2000 m. baigdamas studijas Lietuvos muzikos akademijoje Operos studijos pastatyme, tačiau vėliau dainavo daugiausia dramatines partijas. Iš jų labiausiai išsiskiria ir solisto mėgiami yra G. Verdi operų personažai (Jagas „Otele“, Žermonas „Traviatoje“, Rigoletas), o šiuo metu D. Stumbras kaip ir M. Vitulskis pradeda repetuoti premjerinį LNOBT „Eugenijų Oneginą“, kur jiedu įkūnys Oneginą ir Lenskį.

Nuo pat „Meilės eliksyro“ premjeros pagrindinius vaidmenis dainuoja Joana Gedmintaitė (Adina), Arūnas Malikėnas (Dulkamara) ir jauna solistė Jurgita Lopetaitė (Džaneta). A. Malikėnas už savo vaidmenį net yra pelnęs Operos Švyturį. Apdovanojimas skirtas tiek už virtuozišką vaidybą, subtilų komizmą, tiek už puikų klasikinės itališkos dainavimo manieros bel canto įvaldymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją