"Labai džiaugiuosi šiuo apdovanojimu, nes tai yra didžiulis įvertinimas", - sakė O. Koršunovas. Anot jo, tiek apdovanojimas, tiek ir spektaklis yra labai svarbūs įvykiai. „Tokios patirties dar nesu turėjęs", - džiaugėsi O.Koršunovas.

V. Mejerholdo prizą įsteigė žymaus režisieriaus vardo centras Maskvoje. Kiekvienais metais nuo 2006 metų jie rengia susitikimus su garsiausiais pasaulio režisieriais. Jų metu rodomi spektakliai, vyksta kūrybinės dirbtuvės, atidaromos parodos, vyksta paskaitos ir spektaklių peržiūros.

Atvykti kviečiami ir apdovanojami intensyviai dirbantys režisieriai, kuriantys eksperimentinį, ieškantį teatrą. Prizu yra pagerbti tokie žymūs kūrėjai kaip Krzysztofas Warlikowskis, Krystianas Lupa, Matthiasas Langhoffas. O. Koršunovas yra vienintelis lietuvis gavęs šį apdovanojimą.

Maskvoje režisierius vedė meistriškumo pamoką teatralams, 14-15 dieną centre numatyta jo spektaklių vaizdo įrašų peržiūra. Teatrologas Audronis Liuga skaitys paskaitą apie O. Koršunovo kūrybą.

Po gastrolių ir apdovanojimo ceremonijos Maskvoje, režisierius O. Koršunovas išskuba į Sankt Peterburgą, kur vyks "Užsispyrėlės sutramdymo" premjera jau pačiame Aleksandros teatre.

O. Koršunovas Aleksandros teatre dirbo nuo gegužės mėnesio. Spektaklį kurti jam padėjo ir menininkai iš Lietuvos: kostiumus kūrė Agnė Kuzmickaitė, scenografiją – Jūratė Paulėkaitė, muziką – kompozitorius Gintaras Sodeika.

Aleksandros teatras (A. Puškino valstybinis akademinis dramos teatras) laikomas Rusijos teatro pradininku, jo įkūrimo dieną švenčiamas Rusijos profesionaliojo teatro gimtadienis. Iki XX a. pradžios jis buvo pagrindinis imperijos teatras, imperatoriai buvo tiesioginiai jo valdytojai. 1832 metais teatras įsikūrė nuostabiame architekto Carlo Rossi suprojektuotame pastate pagrindiniame Sankt Peterburgo A. Nevskio prospekte. Tuomet jam ir suteiktas Aleksandros vardas - Nikolajaus I žmonos Aleksandros Fedorovnos garbei. C. Rossi architektūrinis šedevras įrašytas į UNESCO paveldo sąrašą.

Teatro kilimais vaikščiojo žymus Rusijos veikėjai: teatre lankydavosi Aleksandras Puškinas, Michailas Lermontovas, Fiodoras Dostojevskis, Levas Tolstojus, Antonas Čechovas, Piotras Čaikovskis. Pasižiūrėti spektaklių buvo kviečiamos karališkosios Europos šeimos.

Aleksandro teatro scenoje įvyko svarbiausios premjeros: pirmąkart buvo parodyta visa rusų literatūros klasika nuo Aleksandro Gribojedovo komedijos "Vargas dėl proto" iki A. Čechovo ir Aleksandro Ostrovskio pjesių. Reikšmingas vaidmuo atiteko teatrui vadovavusiam V. Mejerholdui, čia taip pat kūrė žymūs režisieriai Grigorijus Kozincevas ir Georgijus Tovstonogovas.