Prieš mėnesį socialiniame tinkle „Facebook“ nuvilnijo grupės narių kvietimas prisidėti prie debiutinio albumo leidybos. Į Dzūkijos kaimus važinėjančios, juose tebedainuojamų dainų iš močiučių besimokančios ir vėliau jas savaip dainuojančios merginos albumo leidyba nusprendė užsiimti pačios. Kampaniją pastebėjo ir palaikymą merginoms išreiškė ir Andrius Mamontovas, Beata Nicholson, Neringa Rekašiūtė, Nėrius Pečiūra, Nijolė Oželytė bei aibė kitų žinomų žmonių.

„Labai smagu, kad sulaukėme tokio entuziastingo palaikymo, tik jo dėka klausytojams pagaliau galime pristatyti savo pirmagimį. Esame be galo dėkingos visiems, nusprendusiems prisidėti tiek dalinantis žinia, tiek paremiant pagal savo galimybes. Debiutinio albumo pristatymas – didelė šventė, tad norime kad visi švęstų kartu su mumis,“ – džiaugėsi grupės narės.

„Obelijos“ merginos išmoktas dainas atlieka nuspalvindamos melodijas kanklių, būgno, ratukinės lyros, lamzdelio bei kitų instrumentų, suteikiančių savitą prieskonį, garsais. Eglė, Rūta, Salomėja ir Dalia nori įrodyti, kad folkloras ir šiandien yra aktualus, o tradicinėse dainose aptariamos temos yra amžinos.

Nuoširdumu klausytojus žavinčios atlikėjos albumą „Tu žalioji“ pristatys Vilniuje, Klaipėdoje, Kaune, Anykščiuose, Utenoje ir Rygoje.

Kartu su merginomis didžiuosiuose miestuose pasirodys ir kiti atlikėjai. Vilniečiai turės galimybę išgirsti etno motyvais besiritančios elektronikos guru „Vėjopatį“, Kaune pasirodys eksperimentinės elektroninės ambient muzikos projektas „Sovijus“, o Rygoje – latviško folkloro vilkai „Vilkači“.

Albumo pristatymo koncertų turas vyks pirmoje rugsėjo pusėje: rugsėjo 6 dieną „Obelija“ pristatys savo albumą Vilniuje „Paviljone“, rugsėjo 7 dieną Klaipėdoje „Pauzėje“, rugsėjo 8 dieną Kaune esančioje kavinėje „Folkas“, rugsėjo 14 dieną Utenos galerijoje „Pokšt“, rugsėjo 15 dieną Rygoje bravore „Labietis“, rugsėjo 16 dieną „Anykščių meno inkubatoriuje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją