Sostinės kino bare "Barbacan" numatomos ankstyvųjų, dabar jau neberodomų OKT spektaklių vaizdo peržiūros. Nacionalinio dramos teatro fojė bus eksponuojamos fotografijos iš OKT kūrybos metų, vaizdo instaliacijos. Po spektaklių vyks aptarimai kartu su režisieriumi O. Koršunovu, aktoriais. Diskusijas vesti pakviesti žinomi kultūros atstovai: Darius Kuolys, Leonidas Donskis, Gintaras Beresnevičius, Kristupas Sabolius, Audronis Liuga, Zita Čepaitė ir kt.

Balandžio 16-18 dienomis Nacionalinio dramos teatro mažojoje salėje bus rodomi "mažieji" spektakliai "Malyš", "Ugnies veidas", Vasarvidžio nakties sapnas" ir "Shopping and fucking". Balandžio 19-21 dienomis Didžiojoje salėje bus galima pamatyti "Meistrą ir Margaritą", "Oidipą karalių" bei naujausią teatro pastatymą "Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija".

Baigęs Jono Vaitkaus aktorių ir režisierių kursą Lietuvos muzikos akademijoje, O. Koršunovas naująjį teatrą įkūrė kartu su kompozitoriumi Gintaru Sodeika ir aktoriumi Martynu Budraičiu, einančiu teatro direktoriaus pareigas. Kultine teatro figūra režisierius O. Koršunovas tapo dar 1990-aisiais, netrukus po Nepriklausomybės atkūrimo iš etiudų surinkęs siurrealistinį veikalą "Ten būti čia" ("Paūmėjimai"). Dar studijų metais pasirodė kiti avangardistiniai režisieriaus kūriniai - "Senė" ir spektaklis-opera "Labas Sonia Nauji Metai". Vadinamoji "oberiutų" trilogija tapo naujojo teatro atskaitos tašku.

O. Koršunovo teatro siekis - modernios teatrinės kalbos, atitinkančios nūdienos ritmą, analizuojančios šiuolaikinio žmogaus mitą, provokuojančios žiūrovą kitokio veiksmo ar gyvenimo galimybei, paieška. OKT repertuarą pramaišiui sudaro klasikinė ir naujoji dramaturgija. Iš "naujosios bangos" autorių teatre dirbta su Bernaro Mari Kolteso, Marko Ravenhilo (M. Ravenhill), Mariaus fon Majenburgo (M. von Mayenburg), Saros Kein (S. Kane), Džono Foso (J. Fosse) ir kt. bei lietuvių Sigito Parulskio ir Mariaus Ivaškevičiaus dramaturgija.

Kitoks yra OKT klasikos repertuaras, kurį sudaro Michailo Bulgakovo "Meistras ir Margarita", Viljamo Šekspyro "Vasarvidžio nakties sapnas", "Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija", Sofoklio "Oidipas karalius".

Be meno vadovo O. Koršunovo, teatre spektaklius statė režisieriai Ramunė Kudzmanaitė, Rokas Ramanauskas, Povilas Laurinkus, choreografė Anželika Cholina, dramaturgas M. Ivaškevičius.

Partnerystės ryšiai OKT sieja su kitais Lietuvos ir užsienio teatrais bei festivaliais, jis yra laukiamas didžiausio Europoje Avinjono teatrų festivalio dalyvis, rengia ilgalaikius turus po Prancūzijos miestus, gastroliuoja užsienio šalyse, vaidina ir įvairių Lietuvos miestų žiūrovams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją