„Buvimas knygynuose – man lyg savotiška terapija, atsipalaidavimas. Nusipirkus mėgiamą knygą smagu ją pradėti skaityti prie arbatos puodelio pačiame knygyne... Mokykliniais metais buvau aktyvi bibliotekų lankytoja, šiuo metu kažkaip rečiau einu į jas. Manau, pats laikas sugrįžti“, – dalinasi ji ir teigia, kad išsirinkti, kokią knygą verta paskaityti, jai padeda įvairių žmonių rekomendacijos, kurių nuomonė Miglei yra įdomi ir svarbi. Mergina neslepia, kad kartais kas nors knygas jai ir padovanoja, o būna, kad perliukus atranda tiesiog pati.

Dainininkei patinka skaityti įvairiausiais formatais, tačiau popierinės knygos vis tik išlieka prioritetu.

„Kažkaip gal esu senamadiška, bet labai patinka skaityti tikrą knygą, nors turint vaiką dažnai tenka klausytis ir audio knygų“, – teigia pašnekovė, kuri mėgsta skaityti patogiai įsitaisiusi hamake arba skaityklose, nes save vadina „lengvai išblaškoma“, tad svarbiausia sąlyga skaitymui – tyla.

Neretai nutinka taip, kad tik pradėjus skaityti knygą, ji pasirodo ne tokia įdomi, kaip tikėtasi. Miglė tokiais atvejais negaišta laiko, išskyrus vieną sąlygą.

„Jei knyga neužkabina, tikrai metu į šalį, bet dažniausiai renkuosi labai geras knygas, kurios, net jei ir nėra pačios įdomiausios, tai bent svarbios mano emocinei raidai. Aš tiesiog žinau, kad turiu jas perskaityti“, – tvirtina atlikėja.

Migloko dalinasi, kokios pastaruoju metu skaitytos knygos jai pasirodė itin vertingos.

„Marinos Abramović „Eiti kiaurai sienas“ – labai įkvepianti ir dažnai mano galvoje išlendanti knyga, taip pat Mariaus Ėmužio „Partizanė“ – nuostabi istorija apie lietuvių partizanę Moniką, tiesiog sudrebino širdį, šokiravo, įkvėpė stiprybės, padėjo suprasti dar labiau lietuvių istoriją ir mūsų krašto charakteristiką.

Ką tik gavau dovanų iš mylimos draugės Marko Aurelijaus knygą „Sau pačiam“ – su nekantrumu laukiu, kol galėsiu perskaityti. Taip pat esu pasiskolinusi Amandos Palmer „The art of asking“ („Klausimų menas“). Pradėjau skaityti, jaučiu, kad tai bus viena iš tų gerųjų knygų…“, – sako ji.

Nepaisant to, kad skaityti merginai labai patinka, tačiau, anot jos, vis mažiau tam lieka laiko.

„Skaitymas man yra prabanga ir labai didelis malonumas, kurio, rodos, vis mažiau galime sau leisti. Bet šiuo metu savo gyvenimą tvarkausi taip, kad galėčiau daug dažniau skaityti…“, – teigia pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)