„Galvojame, kad iki Žolinės padarysime. Viskas priklauso nuo gamtos. Jeigu toks oras kaip šiandien, tai prieš Dievo malonę nepapūsi“, – naujienų portalui DELFI sakė darbus vykdančios bendrovės UABPamario restauratorius“ direktoriaus pavaduotojas statybai Algimantas Zokaitis. Anot pašnekovo, teliko apdailos darbai ir technologinės įrangos montavimas.

A. Zokaičio teigimu, fontanas įrengtas seniai, todėl jame apstu vertingų detalių. „Liko autentiškos sienos, sumūrytos iš skaldytų akmenų. Dugnas yra išbetonuotas. Normalių sandarinimo medžiagų tada kaip ir nebuvo. Parko darbuotojai pasakojo, kad jie pavasarį užsikurdavo statinę smalos, iškūrendavo tą smalą ir tepdavo, kad vanduo neišbėgtų. Pabalindavo dar kažkaip. Visos sienos jau buvo suskilinėjusios ir tas vanduo praktiškai išbėgdavo“, – aiškino darbų vadovas.

Rekonstruoti fontaną taip pat reikėjo ir dėl griežtų ES reikalavimų. Vienas jų – tokiose zonose esantys fontanai turi būti valomi specialių įrenginių pagalba. „Kad vaikai ar kažkas paragavę to vandens, neužsikrėstų. Tam ir reikėjo daryti visą naują vamzdyną, įrengti fontano čiurkšlės valdymo modulį kartu su vandens valymo įranga“, – aiškino įmonės atstovas.

Taip fontanas atrodė anksčiau:

Palangos Gintaro muziejus

Po rekonstrukcijos fontanas svečių akis džiugins trimis čiurkšlėmis nauju apšvietimu. Kaip sako A. Zokaitis, tai nebus dar vienas grojantis fontanas Palangoje. „Tai rami parko zona, vanduo čiurlena ir ta srovė bus apšviesta. Tiesiog viena spalva ir trys normalios srovės – viena didesnė, dvi galuose mažesnės“ , – būsimos turistų traukos objekto vaizdą piešė įmonės atstovas.

Darbų vadovas mano, kad po rekonstrukcijos prie fontano „nagų kišti“ nereikės bent dešimt metų. „Fontanas yra lauke, į tą vandenį pakliūna ir lapų, ir žiedadulkių, ir dulkių, ir viso kito. Kartais purkštukai užsineša. Jį reikia pažiūrėti. Kadangi pats parkas tvarkomas, jie tą dalyką ir žiūrės įdėdami dūšią“, – spėliojo UAB „Pamario restauratorius“ direktoriaus pavaduotojas.

Rekonstruoti fontaną buvo pradėta birželio viduryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)