Jau keletą triukšmingų pasirodymų Lietuvos baruose – Vilniuje, Žagarėje, Kaune ir Klaipėdoje – surengusi spektaklio komanda gruodžio 15 dieną atvyksta į Šiaulius, o gruodžio 16-ąją lankysis Panevėžyje.

Spektaklis „Čia aš Varatarius“ sukurtas pagal populiaraus Šveicarijos rašytojo Pedro Lenzo romaną, kurį į šnekamąją šiaulietišką kalbą išvertė Markus Roduneris ir Rimantas Kmita.

Kartu su režisieriumi A. Gluskinu spektaklio kūrime dalyvavo žinoma dizainerė, šiaulietė Gabrielė Januškevičiūtė. Ir dėmesio! – legendiniai BIX’ai spektakliui geranoriškai paskolino savo „gabalus“.

Tapti šio netradicinio spektaklio aktoriais galėjo pretenduoti visi, kurie nepriekaištingai švariai kalba šiaulietiškai. Susipažinkite, štai jie – keturi aktoriai, sėkmingai įveikę atranką: Monika Geštautaitė, baigusi aktorinio meistriškumo mokslus, bet šiuo metu dirbanti barmene Šiauliuose, Kęstutis Šaltis – nebaigęs aktorinio, bet labai kūrybingas garsios Šiaulių progimnazijos direktorius, Kornelijus Stučkus – pavasarį dar buvęs gimnazistas, o dabar pirmojo kurso studentas, būsimas režisierius ir Donatas Jokūbaitis – baigęs režisūros mokslus Klaipėdoje, šiaulietiškos kalbos grynuolis, šiuo metu populiarus gidas, taisyklinga lietuvių kalba vedantis ekskursijas sostinėje.

„Pagrindinis atrankos kriterijus, kuriuo vadovavausi rinkdamasis aktorius spektakliui – žmogaus charizma. Ir visi šie atlikėjai ją turi. Ir dar kokią – su galingu šiaulietišku užtaisu!“ – teigia spektaklio režisierius A. Gluskinas.

Spektaklis „Čia aš Varatarius“ pasakoja apie 33-ejų metų vyruką, grįžusį į savo gimtąjį miestelį iš kalėjimo, į kurį jis įkliuvo per savo draugelius. Varatarius siekia gyventi „švariai“: nebevertatoja ir nebeplatina narkotikų, susiranda darbą, įsimyli lankomiausio baro padavėją. Bet ar lengva pakeisti savo gyvenimą? Ar lengva šiuolaikiniame pasaulyje būti „švariu“ ir teisingu, ar įmanoma pabėgti nuo savęs? – kartu su knygos autoriumi klausia spektaklio kūrėjai ir kviečia užsukti į barą patirti netikėtų teatrinių įspūdžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)