Aštuonis metus laukti kadrai

Savo fotografijų parodą pristatys ir Ričardas Anusauskas. Dauguma autoriaus darbų bus eksponuojami pirmą kartą – tai naujausios menininko fotografijos. Parodos lankytojai turės galimybę pamatyti įamžintus pačius rečiausius paukščius, tokius, kaip juodąjį gandrą, kurį menininkas nufotografavo skrendantį Vilniaus mieste, kukutį, žalvarnį, antelę sugavusį vištvanagį, tarsi iš „Hario Poterio“ filmo nužengusią baltąją pelėdą, teterviną.

Fotomenininkas atskleidžia, kad tinkamo kadro laukė net aštuonerius metus. Tai tikra fotomedžioklė, tik rankose tenka laikyti ne šautuvą, bet fotoaparatą. O už kiekvienos nuotraukos slepiasi užfiksuota unikali ir įdomi istorija. Atėjusieji į parodą turės galimybę įsigyti bei susipažinti su naujausiu menininko fotografijų albumu „Gražuolė Lietuva“.

R. Anusausko brolis Artūras Anusauskas taip pat pasirodys „MIŠKE“ programoje. Šį kartą vienas garsiausių šalies džiazo pianistų A. Anusauskas išskirtinį koncertą surengs su M. Grabštaite.

Iš Kanų parskris musės

Savo išskirtinę aksesuarų kolekciją „MIŠKE“ pristatys dizainerė Elvyra Design, kuri sukurs tikrą „musyną“. „Savo muses neseniai pristačiau Kanų parodoje, kurios tema buvo panaši – sodas. Tačiau „MIŠKE“ eksponuojamos musės bus kitokios, dar niekur neeksponuotos. Šios parodos idėja, mano nuomone, yra viena geriausių iki šiol matytų. Rankų darbo gaminius galima pardavinėti ir prekybos centruose, o čia žmonės iš miesto susiburs visiškai netikėtoje aplinkoje, kurią, atrodo, įgyvendinti netgi neįmanoma. Tačiau ir mums patiems bus labai smalsu pamatyti, ką gali šiuolaikinės technologijos“, – sako išskirtinių ranko darbo papuošalų „Elvyra Design“ kūrėja.

Miško ir gamtos motyvais kvepiantys dailininkės Ingos Mrazauskaitės paveikslai

Parodai darbus atrinkau iš įvairiausių savo kūrybos laikotarpių, kurie yra artimiausi „MIŠKE“ temai. Paveiksluose neretai tapau urbanistinius objektus ir į juos įsiterpusius gamtos simbolius. Todėl darbai labai derės prie miesto centre įsikūrusios miško erdvės“, – neabejoja tapytoja.

Laikinos meno erdvė projekto vadovė Liucina Mackialo prisimena: „Dar tada, kai „MIŠKE“ buvo tik mintis, ryškiai blykstelėjusi idėja, užkrėtusi visą mūsų kūrybinę komandą, I. Mrazauskaitės darbai man kalbėjo viską, ką mes tik norėjom savo projektu pasakyti.“

Meninė erdvė prie Vilniaus sporto rūmų bus atvira lankytojams rugsėjo 21 – spalio 18 dienomis, 10 – 18 valandomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)