Pandemija tempo nesustabdė

A. Grigorian prisipažino savo gimtadienių dažniausiai nešvenčianti – ne dėl to, kad norėtų pasislėpti, bet tiesiog tam nebūna galimybių. „Beveik visada būna repeticijos, tad net neatsimenu, kada paskutinį kartą turėjau galimybę tikrai švęsti savo gimtadienį. Šiaip gal ir švęsčiau, aš labai mėgstu susibūrimus, draugus“, – kalbėjo ji.

Gyvenimo tempo jos neprivertė sustabdyti net visą pasaulį apėmusi pandemija. „Mano draugai sako, kad aš nesustabdoma“, – juokėsi A. Grigorian.

Ir šiuo metu jai darbų netrūksta – kątik su Luku Geniušu Paryžiuje įrašė pirmą CD su Sergejaus Rachmaninovo muzika, taip pat ruošiasi debiutui Bairoite (patikslina – jei tik jis įvyks, nes šiais laikais juk niekas nežino), operos „Elektra“ pakartojimui Zalcburge kartu su Aušrine Stundyte, o rugsėjį jau planuoja kelionę į Londoną, kur repetavo dar pernai, bet likus savaitei iki premjeros prasidėjo karantinas.

Geriausias hobis – gyventi

Operos žvaigždė pastebi, kad jei kas pasikeitė karantino metu – ji dažniau pagavo save pradedant galvoti, kiek daug gyvenime gražių dalykų galima padaryti ir be dainavimo. „Bandė mane nusodinti kažkiek emociškai, bet kadangi suprantu, kad vis tiek dabar turėtų būti mano tokie patys rimčiausi metai karjeros prasme, aš nelabai sau leidžiu tokių minčių“, – sakė ji, prisipažindama save laikanti darboholike ir visada reikalaujanti iš savęs maksimumo.

Asmik Grigorian/ Algirdo Bako nuotr.

Paklausta, kokios tos atrastos naujos veiklos ir kas jai dabar įdomiausia, A. Grigorian nusijuokė, kad viskas – jai tiesiog įdomiausia gyventi.

„Kas pas mane ateina į gyvenimą, man tas ir įdomiausia. Pas mane nauji hobiai atsiranda kiekvieną dieną ir tai net nesusiję su korona. Labai dažnai kažkas naujo ateina su profesija. Jei pastatymui kažko reikia – pradedi mokytis, o aš žmogus, norintis išmokti visko šitoje Žemėje. Gabrielius Liaudanskas-Svaras prieš kelias dienas manęs paklausė, koks tavo hobis, ir aš neturėjau jam ką atsakyti. Paskui kažkaip galvojau ir supratau, kad mano didžiausias hobis yra gyvenimas. Mano pomėgiai nuolatos keičiasi, bet visada stengiuosi išmokti kažką naujo. Dabar tris savaites buvau Lietuvoje – nusprendžiau vairuoti pasimokyti, nes niekada nevairavau. Visada randu kuo save užimti“, – šypsojosi ji.

Dainavimas nenustojo džiuginti

Paklausta, ar vis dar pavyksta džiaugtis dainavimu, kai jis tapo kasdieniu intensyviu darbu, A. Grigorian patikina, kad taip – kitaip to tiesiog nebedarytų.

„Aš manau, kad mes visi atėjome į šitą pasaulį džiaugtis. Tai yra didžiausias tikslas ir didžiausia esmė – nesvarbu, ar tai, ką veiki, vadinsi kažkokiu hobiu, ar tai bus tavo darbas, esmė yra mylėti tai, ką tu darai, ir daryti tai, ką mėgsti ir myli“, – įsitikinusi ji.

O net jei dėl muzikos teko atsisakyti kažkokių kitų galimybių – nėra ko gailėtis.

„Man dėl nieko nėra apmaudu, nes aš šiaip iš tų žmonių, kad jei kažko nenoriu, tai ir nedarau. Kažkaip aš visą gyvenimą girdėjau tai kaip kažkokį negatyvų dalyką, kad šita daro ką nori, bet su metais supratau, kad aš taip ir noriu daryti – todėl, kad aš gyvenu tokį gyvenimą, kokio noriu. Jei nemėgčiau savo profesijos, tai kažkaip kitaip ir daryčiau, jei matyčiau, kad kažką aukoju, tai daryčiau kitaip – skirčiau mažiau laiko tam darbui ir daugiau kažkam kitam, ką noriu daryti“, – kalbėjo A. Grigorian.

O apie tai, kas laukia ateityje, ji sako negalvojanti – tiesiog kasdien drąsiai žengianti į nežinomybę, ir tai jos visai negąsdina.

„Be abejo, visada yra žmogaus natūra tokia, kad mes šiek tiek atsargiai naujoves priimame – nėra taip patogu ir lengva kiekvieną dieną žengti į nežinomybę, reikalauja, matyt, tam tikros drąsos, bet aš pasirinkau tokią kelią. Aišku, mes, taip lemta žmogiškos prigimties, visada ieškome to saugumo jausmo, bet mano gyvenime nelabai taip gaunasi, vis kažkaip kiekvieną dieną vis į naują nežinomybę koja kojon“, – šypsojosi ji.

A. Grigorian: man dar daug dirbti iki tapimo gera dainininke

Paklausta apie profesines ambicijas ir ko dar siekianti, kai visi aukščiausi apdovanojimai, įskaitant geriausios pasaulyje operos solistės titulą, jau gauti, A. Grigorian patikino, kad tobulėti tikrai yra kur.

„Aš niekada nedirbau dėl apdovanojimų, aš visada norėjau būti gera dainininkė ir iki to kažkokio mano supratimo, kas yra gera dainininkė, man dar labai daug dirbti“, – sakė ji.

Asmik Grigorian

O gal ji tiesiog į save žiūrinti pernelyg savikritiškai?

„Jei nebeturėsiu savikritikos ir galvosiu, kad jau viską padariau, tai bus ta diena, kai nuspręsiu užsiimti kuo nors kitu gyvenime“, – tikina solistė.

O jei dabar galėtų grįžti laiku, ir patarti kažką sau, tik pradedančiai karjerą, kad kelias būtų lengvesnis, ką pasakytų?

„Be abejo, daug patarimų galėčiau sau duoti, bet nežinau, ar jų klausyčiau. Juk kiekvienas mes turime savo kelią ir jeigu aš nebūčiau nuėjusi tam tikro to kelio, kurį nuėjau, šiandien būčiau kitoks žmogus. Nesakau, kad būčiau geresnis ar blogesnis, bet aš, kaip sakau, savo gyvenime nenorėčiau keisti nieko“, – nusišypsojo ji.

Sveikina šalies vadovai

Asmik Grigorian 40-ojo jubiliejaus proga pasveikino ir šalies vadovai prezidentas Gitanas Nausėda ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Pasak šalies vadovo, A. Grigorian perrašė Lietuvos operos istoriją ir sužibo klasikinės muzikos pasauliui pačia ryškiausia žvaigžde.

„Išgirsti Jūsų balsą ir pasinerti į Jūsų kūrybą scenoje – didelė dovana ir privilegija, įkvepianti ir sielą praturtinanti patirtis. Tai kartu ir žinojimas, kad už išskirtinių nuopelnų ir aukščiausių tarptautinių įvertinimų stovi stipri ir nepaprastai talentinga asmenybė, atsiremianti į gilias šeimos, visos kultūros dainavimo tradicijas ir nepaliaujanti ieškoti savų unikalių vokalinio meistriškumo formų“, – rašoma valstybės vadovo sveikinime.

Asmik Grigorian

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė irgi nuoširdžiai sveikina operos primadoną, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatę A. Grigorian 40-mečio proga.

„Ugningas talentas ir kantrus darbas vedė Jus įkalnėn kylančiu kūrybiniu keliu, tad šiandien esate vienas žinomiausių sopranų, geriausia pasaulyje pripažinta operos solistė. Labai didžiuojamės Jūsų pasiekimais ir dėkojame ne tik už įsimintinus vaidmenis, bet už Lietuvos vardo garsinimą. Mieloji Asmik, nuoširdžiai sveikinu Jus 40-ojo gimtadienio proga ir nuoširdžiai linkiu toliau šlovingai kopti į meno olimpus. Tegul Jūsų žvaigždė ryškiai šviečia operos gerbėjams ir Lietuvoje, ir visuose žemynuose“, – sakoma premjerės sveikinime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)