Ukrainiečių fotografui Jevgenijui Maloletkai už šią nuotrauką skirta pirmoji premija, ketvirtadienį Amsterdame paskelbė konkurso žiuri.

2022 metų kovo 9 dieną naujienų agentūrai AP padaryta nuotrauka sukrėtė žmones visame pasaulyje. Jame matoma sužeista nėščia moteris, neštuvais išnešama iš subombarduotos gimdyklos. Moteris ir jos vaikas po kurio laiko mirė.

Šioje nuotraukoje užfiksuotos žmonių kančios, kurias sukėlė Rusijos invazija į Ukrainą, sakė žiuri pirmininkas Brentas Lewisas. „Nėščios moters ir jos vaiko mirtis simbolizuoja šio karo esmę ir galimus Rusijos ketinimus, – sakė jis. – Kaip pasakė vienas žiuri narys, „jie tarsi bando nužudyti Ukrainos ateitį“.

Pasak žiuri, šių metų konkurso nugalėtojai atspindi svarbiausias 2022 metų problemas. Nugalėtojai buvo atrinkti iš maždaug 60 tūkst. nuotraukų keliose kategorijose.

Prizas už geriausią metų fotoreportažą atiteko Madsui Nissenui iš Danijos už nuotraukų seriją apie sunkias daugelio Afganistano žmonių gyvenimo sąlygas valdant Talibanui.

Armėnas Anušas Babajanianas buvo apdovanotas už nuotraukų seriją apie vandens krizę Centrinėje Azijoje, kurią dar labiau gilina klimato kaita. Egiptietis Mohamedas Mahdy pelnė prizą už dokumentinį projektą apie Aleksandrijos žvejų kaimą.

Konkurse dalyvavo daugiau kaip 3 700 fotografų iš 127 šalių. Visos laimėjusios nuotraukos bus eksponuojamos parodoje daugiau nei 60 pasaulio miestų, iš kurių pirmoji šeštadienį bus atidaryta Amsterdame.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją