Pirmąją Ch. Palahniuck'o romano "Nematomi monstrai" ekranizaciją tiesiogiai transliuos portalas DELFI.

"Žinoma, teatras yra gyvas organizmas, ir jokios technologijos nepakeis tos magijos, kuri atsiranda susitikus gyviems kūrėjams su gyvais žiūrovais, bet labai džiaugiuosi dėl šios galimybės pasiekti didesnę auditoriją. Jau dabar žinau, kad kolegos iš Italijos, Rusijos bei Vokietijos spalio 8 dienos vakarą leis tiesiogiai stebėdami mūsų premjerą internetu. Galima sakyti, kad tai yra ir pačios spektaklio medžiagos padiktuotas sprendimas: Chuck'as Palahniuck'as savo romane daro prielaidą, kad kažkur egzistuoja "Dievo televizija," po kurią naršo dievas ir stebi mus. Jei leidžiame sau tapti nuobodiems, jis tiesiog perjungia kanalą. Manau, kad žmonės, stebėsiantys "Nematomų monstrų" premjerą internetu, galės pasijausti būtent taip. Tai - didelė atsakomybė bei neeilinis iššūkis spektaklyje vaidinantiems artistams, kurie egzistuos tokiame keistame "ne teatro" pasaulyje," - sakė spektaklio režisierius Vidas Bareikis.

"Nematomi monstrai" - tai jau antroji 4-ojo "No theatre" sezono premjera. Rugsėjo 17 d. teatro judėjimas žiūrovams pristatė didžiulio susidomėjimo sulaukusį sezono startą - apdovanojimus "NO AWARDS" . Į "Menų spaustuvėje" surengtus fiktyvius apdovanojimus susirinko apie 400 žmonių, ir jau šiuo pirmuoju darbu jiems buvo pristatytos 4-ojo "No theatre" sezono žaidimo taisyklės: naujų išraiškos bei komunikacijos priemonių paieškos, kurios padėtų pasiekti gyvą, šiuolaikinį teatro žiūrovą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)