Penkių susitikimų metu kartu su NDG edukatorėmis, menotyrininke Danute Gambickaite ir kino kritike Izolda Keidošiūte skirtingais aspektais bus susipažįstama su Nepriklausomybės dvidešimtmečiu sukurtu vaizduojamuoju menu ir kinu.

Aptarus Lietuvos XX a.–XXI a. dailės ekspozicijoje rodomus pastarųjų dešimtmečių darbus, užsiėmimai bus pratęsti NDG auditorijoje susipažįstant su galerijos Informacijos centre turima naujausia vaizdo medžiaga. Kaip pranešama, paskutinioji užsiėmimo dalis – šiuolaikinio kino programa – dar pagilins žinias apie aptariamo laikotarpio menus.

Susitikimų metu bus ieškoma vaizduojamojo ir kino meno sąsajų bei skirtumų, aiškinamasi, kaip viena daro įtaką kitam, kokias to meto politines ir kasdienio gyvenimo permainas šie menai atspindi ir kaip užsiėmimo dalyvių asmeninė patirtis padeda juos suprasti.

Apie vaizduojamąjį meną bus kalbama ekspozicijos salėje, todėl senjorai kviečiami registruotis, vietų skaičius ribotas. Tuo tarpu NDG auditorijoje vyksiančios kino peržiūros su kino kritikės Izoldos Keidošiūtės komentarais atviros visiems norintiems.

Filmai bus rodomi lietuvių kalba. Įėjimas nemokamas.