Klausytojai šiame koncerte išgirs net du koncertus su orkestru: vieną techniškai sudėtingiausių smuiko repertuare, bet tuo pačiu vieną lyriškiausių romantinio periodo kūrinių – P. I. Čaikovskio koncertą smuikui ir orkestrui bei garsųjį F. Šopeno koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 2. Vakarą vainikuos orkestro atliekamas, vienas garsiausių simfoninių kūrinių – L. van Beethoveno simfonija Nr. 5.

Visas šis geriausių atlikėjų bei nuostabios muzikos kupinas renginys dedikuojamas publikai ir bus nemokamas. Klausytojai galės patekti į koncertą iš anksto užsiregistravę. Renginys vyks – Didžiojoje Gariūnų verslo parko scenoje, kuri bus specialiai sukonstruota šiam renginiui.

Vienas vakaro solistų – smuikininkas Valeriy Sokolov – pasaulinė smuiko žvaigždė. Jis nuolat koncertuoja su pagrindiniais orkestrais, tokiais kaip Tokijo simfoninis, Ciuricho Tonhalle simfoninis, Seulo simfoninis, Klyvlendo simfonnis, Maskvos simfoninis, Nacionalinis Prancūzijos ir kiti orkestrai. Jo pasirodymų laukia tokie prestižiniai festivaliai kaip Verbier ir Lockenhaus, bei svarbiausios užsienio scenos: Musikverein Vienoje, Lincoln Center – Niujorke, Prinzregenten – Miunchene, Mariinsky teatras Maskvoje, Wigmore Hall Londone. Smuikininkas savo įrašus leidžia išimtinai kompanijoje Erato (buvusi EMI Classics). 2015-16 sezone atlikėjo ryškiausi pasirodymai su šiandienos violončelės žvaigžde Gautier Capuçon, smuikininke Lisa Batiashvili, Singapūro, Paryžiaus, Hamburgo, Bournemouth simdoniniais orkestrais – Paryžiaus, Vienos, Amsterdamo, Londono ir kitose scenose. V. Sokolov gimė 1986 Kharkove, Ukrainoje. Studijas jis tęsė Anglijoje Yehudi Menuhin School, 2005 m. jis laimėjo garsųjį George Enescu tarptautinį smuikininkų konkursą Bukarešte, Rumunijoje.

Tarptautinį pripažinimą pelnęs pianistas Kasparas Uinskas – gerai pažįstamas lietuvių publikai, koncertuojantis pasaulinio garso koncertų salėse, tokiose kaip Niujorko Carnegie Hall, Vašingtono J.F. Kennedy Center Millennium Stage, Londono Wigmore Hall, Berlyno filharmonijoje, Madrido Filharmonijoje, Briuselio BoZar bei eilėje kitų salių. Užsienio kritikai ir klausytojai žavisi K. Uinsko pasirodymais:

“...Didis pianistas ir muzikas…“ Carnegie Hall (New York Concert Review) “…kvapą gniaužiantis jausmingumas, tai buvo absoliučiai magiška…“ London Wigmore Hall (Seen and Heard international) Praėjusiuose sezonuose K. Uinskas pasirodė: su Royal Chamber Orchestra of Wallonia (Belgija), Philharmonie Südwestfalen (Vokietija), Liepojos simfoniniu orkestru (Latvija) festivalyje „Piano Stars“, Filarmonica Oltenija orkestru Rumunijoje, o taip pat su soliniais pasirodymais Londono Wigmore Hall, Baerum Kulturhus salėje cikle „Piano Master Series“, koncertų ture Japonijoje „Fantastic Pianist“ serijoje ir Bodø Festival Nordland Musikkfestuke – Norvegijoje, BoZar salėje Briuselyje bei Brussels Piano Festival, solinių ir kamerinės muzikos koncertų ture Norvegijoje, Brazilijoje ir Anglijoje su smuikininku Nikita Borisoglebsky, duete su pianistu Evgeni Bozhanov, o taip pat su legendiniu violončelininku Alexander Kniazev.

Specialiai šiam koncertui į Lietuvą atvyks vienas geriausių Latvijos orkestrų – Liepojos simfoninis orkestras, diriguojamas vyriausiojo dirigento Atvars Lakstigala. Orkestras nuolat bendradarbiauja su žymiais solistais, yra kviečiamas koncertuoti Ispanijos, Jungtinės Karalystės, Malaizijos, Švedijos, Vokietijos ir kitų šalių scenose. Maestro Atvars Lakstigala – nuo 2010 m. yra pagrindinis orkestro dirigentas, taip pat nuolat pasirodantis su užsienio orkestrais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)