Drauge su savo dukra ir anūku festivalyje ketinanti dalyvauti Kristina Domarkienė sako, kad muzika šeimoje ją lydi nuo pat mažumės. „Užaugau tokioje šeimoje, kurioje visi buvo muzikalūs. Jokie pasisėdėjimai, šventės ar kelionės nepraeidavo be bendro muzikavimo ir dainavimo. Todėl tai įaugę man į kraują – mokytis groti skatinu visus, stengiuosi meile šiai veiklai užkrėsti aplinkinius“, – apie savo santykį su muzika pasakojo K. Domarkienė.

Groti ir dainuoti drauge su artimiausiai šeimos nariais jai ypač svarbu. Moteris teigia, kad tai yra labiausiai visus suburianti veikla, kurianti tvirtus ryšius, vienijanti skirtingas kartas. „Kai mes grojame, jaučiame kaip susijungiame ir susivienijame. Visa atmosfera pasikeičia, tai suteikia nepaprastai daug džiaugsmo ir malonumo“, – džiaugėsi K. Domarkienė.

Pasak psichologės Kristinos Matijošaitienės, muzikavimas drauge yra puikus būdas sutelkti bet kokią žmonių grupę. „Tam reikalingi tokie gebėjimai, kaip kito žmogaus girdėjimas, prisiderinimas prie jo, bendro ritmo paieška, bendros nuotaikos kūrimas ir perdavimas. Tai vienybės pajautimo ir jos skleidimo garsu menas. Ir nors dažnai muzikinės grupės turi lyderį, ar vadovą, ar tam tikrą idėjos sumanytoją, pats muzikavimas yra horizontalus patyrimas, kur visų indėlis vienodai svarbus, visi tam tikra prasme lygūs“, – dėstė psichologė.

K. Matijošaitienė įsitikinusi, kad muzikuodami drauge šeimos nariai ne tik atskleidžia savo individualumo grožį, bet ir pajaučia vienas kito svarbą – taip šeimos rate atsiranda darna. „Tai džiaugsmo būti kartu išraiška. Be to, šeimyninis muzikavimas yra ir puikus vaistas nuo įprastų kasdienybės rūpesčių“.

Konkurse dalyvaujančioms šeimoms padės ir konsultuos pianistė Veronika Vitaitė, choro „Dagilėlis“ vadovas Remigijus Adomaitis, kompozitorius, dirigentas Kazys Daugėla, muzikologė Virginija Apanavičienė, solistė Sofija Jonaitytė ir kiti iškilūs Lietuvos menininkai. Dalyvių amžius neribojamas, o komandoje gali būti ir šeimos bičiulis, tačiau ne daugiau kaip vienas profesionalus muzikas.

Naujo formato šeimų festivalis kvies atskleisti savo muzikinius talentus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)