Skulptorius Gintaras Karosas sako, kad kultūros tema labai plati: „Kultūros sąvoką lengviau apibrėžti žodžiais nei formomis, bet įgavus patirties ateina laikas, kai vizijos subręsta ir norisi kalbėti apie pamatinius žmogaus gyvenimo dalykus. Man kultūra – pirmiausia žmogaus praeities ir dabarties prasmingi pėdsakai, kuriuos po kruopelę yra sulipdžiusi žmonija. Kultūra yra paradoksali: stipri kaip pagrindas ir kartu trapi, nykstanti; lyg ir aiški, bet sunkiai nusakoma; monumentali kaip kalnas ir kartu klaidi kaip labirintas.“

Gintaras Karosas
G.Karosas yra Nacionalinės pažangos premijos laureatas (2006), Europos parko ir Liubavo muziejų įkūrėjas. Jis yra viso 55 ha muziejaus po atviru dangumi Europos parko kraštovaizdžio, architektūros ir daugelio dailės kūrinių autorius. Būdamas 19 metų amžiaus, jis netoli Vilniaus apleistame miške pradėjo kurti Europos parką, taip įprasmindamas tuo metu mažai kam žinomą Europos geografinio centro idėją Lietuvoje. Gintaro Karoso įkurtas Liubavo dvaro malūnas-muziejus šiais metais pelnė aukščiausią Europos kultūros paveldo išsaugojimo apdovanojimą. G. Karosas taip pat yra nuotraukų, straipsnių ir knygų autorius, Liubavo dvaro tyrėjas.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją