J. Skuratova jau spėjo išgarsėti Lietuvoje ir už jos ribų spalvingu spektakliu "Juodoji višta", kurį ji sukūrė "Lėlės" teatre 2001 metais.

Šįsyk dailininkė pasirinko savo naujam spektakliui XIX a. rusų rašytojo Vladimiro Odojevskio (1804-1869) apsakymą "Miestukas tabokinėje", sukurtą prieš 170 metų. Pjesės tekstą spektakliui parašė teatro "Lėlė" dramaturgė Nijolė Indriūnaitė. Muziką vaidinimui sukūrė aktorius Irmantas Jankaitis.

Naujajame spektaklyje vyksta tikras daiktų atgijimo scenoje stebuklas. Aktoriai žiūrovų akivaizdoje iš įvairių daiktų sukuria spektaklio personažus: iš siuvimo mašinos ir jos futliaro - nuolat siuvančią Mamytę (aktorė Almira Grybauskaitė), iš rašomos mašinėlės - nuolat dirbantį Tėvelį (aktorius Irmantas Jankaitis), iš triratuko - pagrindinį personažą berniuką Mišą (aktorius Deivis Sarapinas). Scenoje atgyja daugybė daiktų ir daiktelių, kurių paskirtį kartais sunku ir atspėti, tačiau jie sukuria scenoje šiltą ir paslaptingą mūsų tėvų ir senelių vaikystės atmosferą.

Šis trumpas, bet įspūdingas ir turiningas "Lėlės" teatro spektaklis demonstruoja begalines lėlių ir plastinių objektų teatro galimybes. Jis yra skirtas ne tik vaikams, bet ir jų tėvams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją