Sezono pabaigoje gegužę žiūrovai turėtų išvysti Piotro Čaikovskio operą "Eugenijus Oneginas". Ją kurs jaunas režisierius iš Maskvos Vasilijus Barchatovas.

"Taip pat statysime baletą, kuris bus labai aiškiai orientuotas į Naujuosius metus. Tai bus baletas "Žydrasis Dunojus" pagal Johanno Strasso muziką, spalvingas, gražus, be galo žavus spektaklis", - BNS sakė G.Kėvišas. Šio spektaklio premjera turėtų įvykti gruodžio 31 dieną, jį kuria choreografas Andrejus Melanjinas iš Rusijos.

Sausio viduryje, jei nebus pratęsta licencija, planuojama paskutinį sykį parodyti Roberto Wilsono (Roberto Vilsono) statytą Johanno Sebastiano Bacho operą "Šv.Jono pasija", tačiau po ilgesnio laiko vėl pradedama rodyti Peterio Eotveso opera "Meilė ir kiti demonai"

Vasario viduryje ketinama paruošti koncertinį kompozitoriaus Amilkarės Ponkjelio trijų veiksmų operos "Lietuviai" atlikimą, svarstoma atlikti dar vienos operos koncertinį atlikimą.

"Mes dar turėsime Giuseppe Verdi "Requiem" atlikimą kovo mėnesį dalyvaujant Violetai Urmanavičiūtei-Urmanai, Anitai Rachvelišvili, vienai didžiausių mecosoprano kylančių žvaigždžių bei praeitą gruodį girdėtam italų tenorui Riccardo Zanellato", - pasakojo G. Kėvišas.

Rugsėjo 5 dieną LNOBT dalyvaus Liublianos teatro festivalyje, kuris atliks Gala koncertą su tenoru iš Maltos Josephu Calleja, operas "Otelas" bei "Žydė".

Rugsėjo pabaigoje įvyks LNOBT ir Estijos nacionalinio operos ir baleto teatrų mainai: lietuviai estų publikai pristatys keturis spektaklius, tuo pat metu Estijos nacionalinė trupė Vilniuje – penkis.

Taip pat teatro choras išvyks koncertuoti į Makao kelioms savaitėms spalio - lapkričio mėnesiais.

G.Kėvišas tvirtino, kad praėjęs teatro sezonas buvo sėkmingas.

"Tik džiaugtis reikia. Mūsų lankomumas nekrenta. Jei 2008 metais mes turėjome šimtaprocentinį lankomumą, kaip šiaip jau yra reta tokio tipo, repertuariniam, teatrui, tai (pernai - BNS) mūsų lankomumas krito apie 5 proc. Tai krizės laikais, o dabar vis dar yra krizė, yra puikus rezultatas", - sakė pašnekovas.

"Lankomumas yra tik vienas iš faktorių, žinoma lemiantis, bet jo negali atsieti nuo pajamų, nes mūsų pajamos yra neabejotinai didžiausios iš visų teatrų. Mes surenkame apie 4,5 mln. litų ir tai yra daugiau nei mes planuojame", - tvirtino teatro vadovas.

1920 metais Kaune įkurta vadinamoji Operos ir dramos vaidykla, prie jos 1925 metais prisijungė baleto trupė.