V. Benkunskas priminė, kad šiuo metu savivaldybė diskutuoja su Lietuvos nacionaliniu muziejumi dėl nuo Žaliojo tilto nukeltų sovietinių skulptūrų perdavimo, todėl, anot jo, „šiame kontekste, matyt, labai tiktų ir šio paminklo perdavimas muziejui“.

Reaguodamas į išsakytus ketinimus, esą Petro Cvirkos paminklas galėtų po nukėlimo atsidurti Nacionaliniame muziejuje, šio muziejaus viešųjų ryšių specialistas Arminas Šileikis sakė, kad jų įstaiga kol kas nėra išreiškusi noro priimti į nuolatinę ekspoziciją kontraversiškai vertinamo rašytojo paminklo, priešingai nei Žaliojo tilto skulptūras, kurias patys pasisiūlė priimti bei ateityje eksponuoti jas buvusioje areštinėje.

„Savivaldybė užbėgo įvykiams už akių. Muziejus nėra išreiškęs iniciatyvos priimti būtent P. Cvirkos skulptūrą. Žaliojo tilto skulptūras patys inicijavome, kad norėtume priimti, tačiau su P. Cvirkos skulptūra – mums iki šiandien, kaip ir visiems, tokia pat naujiena, kad norės ją nukelti. Sprendimas bus rugsėjį, tuomet ir diskutuosime, ar muziejui reikia, ar vertėtų pasiimti. Galėtume rodyti buvusioje areštinėje tas skulptūras Žaliojo tilto, jei ir šita atsidurtų – kažkokiu būdu galėtų būti eksponuojama“, – neatmetė tokios galimybės A. Šileikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)