Pagrindinius vaidmenis spektaklyje kuria didelę bendro darbo patirtį su režisieriumi turintys aktoriai. Dantė – Rolandas Kazlas (Jago vaidmuo garsiajame „Otele“), Vergilijus – Vaidas Vilius (dirbęs visuose pastarųjų metų Eimunto Nekrošiaus pastatymuose – „Metai“, „Giesmių giesmė“, „Faustas“, „Idiotas“), Remigijus Vilkaitis (žinomas iš Jaunimo teatro pastatymų – „Meilė ir mirtis Veronoje“, „Nosis“). Daug energijos spektakliui suteikia grupė jaunų talentingų aktorių ¬– Darius Petrovskis (matytas Dostojevskio „Idiote“), Simonas Dovidauskas, Ieva Triškauskaitė (įkūnijanti Beatričę) ir kiti.

Niekada Lietuvos teatre nestatyta Dantės Alighierio „Dieviškoji komedija“ – didžiulis iššūkis režisieriui, statančiam net ir „neįveikiamus“ kūrinius. Anot E. Nekrošiaus, „tai išbandymas – suvokti, ar iš viso įmanoma šį kūrinį išversti į žmogišką, teatrinę kalbą. Uždavinys yra ant neįmanomumo ribos“.

„Režisieriaus Eimunto Nekrošiaus idėja perkelti į sceną ir priartinanti prie šiandieninio žmogaus vieną iškiliausių pasaulio rašytinės kultūros kūrinių Dantės „Dieviškąją komediją“ yra unikali ir neabejotinai reikšminga Lietuvos teatro kultūrai. Nacionalinis dramos teatras didžiuojasi galėdamas padėti režisieriui tai padaryti ir kartu su teatru „Meno fortas“ pristatyti Lietuvos žiūrovams šį neeilinį spektaklį“, - teigė LNDT meno vadovas Audronis Liuga.

„Dieviškoje komedijoje“ ypatingas dėmesys skiriamas ir Dantei kaip autoriui, subtiliai ir su humoru pažvelgiama į kūrėjo ir jo sukurto bei istorijai paliekamo kūrinio santykį. Kiekvienas žmogus yra kūrėjas savo veiklos srityje ir su nerimu kaskart laukia savo darbo įvertinimo. Dviejų didžių skirtingų epochų poetų – Dantės ir Vergilijaus – duetas leidžia režisieriui ir aktoriams pasinerti į kūrybos proceso esmę, analizuoti sudėtingus autoriaus ir jo kūrinio santykius.

Akimirkos iš spektaklio pristatymo spaudos konferencijos - DELFI nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)